Sant Cugat, primera ciutat en donar suport al Manifest en defensa de la cultura i l'art


Temes relacionats

Increment de l'IVA als cines, teatres i galeries ( 1/set/12)

Pep Tugues: 'Aquest augment de l'IVA és ferotge i sense seny' (31/ago/12)

L'augment de l'IVA obliga la galeria Canals a cobrar entrada (10/ago/12)


  • Comparteix:

Una de les darreres mostres a la Canals Galeria d'Art anomenada 'Crisi'

Una de les darreres mostres a la Canals Galeria d'Art anomenada 'Crisi'

Sant Cugat reclama un canvi de la política cultural i demana l'anul·lació urgent de la pujada de l'IVA al 21%. D'aquesta manera, tots els partits, tret del PP, s'han sumat al ple al Manifest en defensa de la cultura i les arts, aprovat aquest dilluns en junta de portaveus, convertint-se en el primer consistori que se suma a àmbit institucional. La declaració està signada per més d'una cinquantena d'entitats culturals i també s'hi han sumat prop de 30 institucions catalanes.

El manifest afirma que sense cultura no hi ha futur. És per això que Sant Cugat dóna suport al text en defensa del món de les arts i la cultura que emfatitza que, després de la pujada de l'IVA el setembre passat, es destrueix la cultura, l'educació i la recerca. La declaració argumenta que aquest augment s'entén des de la concepció errònia de les arts com un 'mer' espectacle.

L'Ajuntament de la nostra ciutat és el primer en donar suport a aquest manifest. El regidor del PSC Pere Soler, partit impulsor de la iniciativa, ha animat la resta de consistoris a sumar-se al text.

Pere Soler

És important destacar que aquest és el primer Ajuntament que ha donat suport a aquest manifest i que volem donar exemple.


El text també subratlla que sense cultura no hi pot haver democràcia i es produeix una 'ràpida decadència general' de tota la societat. Per això, des del text i des del ple municipal es demana al govern espanyol que rectifiqui la seva política cultural anul·lant la pujada de l'IVA i aplicant un impost reduït a tots els tipus de manifestacions artístiques i culturals.

De la seva banda, el galerista santcugatenc Josep Canals, ha agraït el suport donat pel consistori de la nostra ciutat. A més, ha puntualitzat que el ministre espanyol de Cultura, José Ignació Wert, ha obert la porta a una possible revisió d'aquesta pujada de l'impost en la cultura.

Josep Canals

Espero que l'acte d'avui ajudi a rectificar al ministeri i les mesures que afecten tan durament al món de la cultura. Gràcies Ajuntament de Sant Cugat per donar suport al món de la cultura.


A més, la declaració afirma que galeries, centres i museus d'art corren perill de tancament o de degradació, així com també festivals de música i d'arts escèniques. El text també recorda que la cultura és un 'excel·lent' motor econòmic amb una gran capacitat per projectar una imatge positiva i atractiva d'un país i d'una ciutat.

El PP s'ha abstingut en la votació, tot i que no n'ha explicat els motius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.