El ple demana la retirada de la Lomce i la dimissió de Wert


Temes relacionats

Els municipis de l'ACM es conjuren contra la reforma educativa del ministre Wert ( 7/jun/13)

ICV-EUiA vol que el ple es posicioni sobre la llei Wert (30/mai/13)

El PSC creu que el Tribunal Constitucional aturarà la Llei Wert (29/mai/13)


  • Comparteix:

El ple, contra de la llei Wert / Fotograifa: ACN

El ple, contra de la llei Wert / Fotograifa: ACN

El ple municipal ha aprovat amb els vots de tots els partits, tret del PP, una petició de retirada de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce). El text consensuat entre CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP també reclama al govern espanyol la destitució del seu ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i la continuïtat de la immersió lingüística i els programes de cohesió social. En canvi, el PP ha defensat el projecte per millorar el sistema educatiu i ha recordat que està obert a millores que vinguin de l'oposició.

Totes les forces del ple, tret del PP, han fet explícit el seu rebuig a les intencions del ministre Wert a través d'un text que demana el seu cessament immediat i la retirada del seu projecte de llei. Els partits que han validat el text veuen en la Lomce un perill per a la universalitat del dret a l'educació, una amenaça a la igualtat d'oportunitats i una finestra cap a la segregació escolar.

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, en nom dels grups proposants, ha destacat els punts més destacats de la moció. Entre ells, ha subratllat el consens que hi ha a Catalunya a favor del manteniment del model d'escola catalana i la manca de consens amb la resta de partits polítics i amb la comunitat educativa. Casamitjana també lamenta la usurpació de competències que suposa.

Roser Casamitjana

La coresponsabilitat és un factor d'èxit a l'educació i creiem que la LOMCE ignora directives europees i usurpa competències de la Generalitat.


El PP ha recordat que el ministre Wert ha estès la mà a l'oposició per millorar el text. Els populars han negat que el projecte vulgui discriminar els alumnes i han assegurat que les reformes impulsades pels socialistes van igualar a àmbit acadèmic per la part baixa. La regidora del PP, Maria Dolors Domènech, també ha defensat la possibilitat de separar alumnes segons el sexe dels estudiants i el fet que es facin exàmens de coneixement idèntics a tot l'Estat espanyol.

Domènech ho ha exemplificat amb el fet que el model que proposa la llei és el sistema que 'ha funcionat' durant molts anys a l'escola privada-concertada.

Maria Dolors Domènec

El que fa aquesta llei el que ha funcionat molts anys a l'escola privada concertada, amb millors resultats que a la pública.


Ignasi Bea, per part de la CUP, ha afegit que si cal s'haurà d'obviar aquesta llei. Des del PSC, Pere Soler ha destacat la manca de consens amb que neix aquesta llei. La regidora d'Educació, Esther Salat, per part de CiU, ha subratllat el fet 'insòlit' que una llei compti amb un calendari establert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.