L'Estat espanyol dissoldrà les EMD que no presentin els seus comptes


Temes relacionats

Els ajuntaments només podran prestar els serveis marcats per llei (26/jul/13)

Conesa diu que la reforma estatal del món local porta cap a la insostenibilitat (26/jul/13)

Oposició municipal, tret del PP, a la reforma de l'administració local (26/jul/13)

Ortega adverteix que la reforma estatal del món local no és d'aplicació a Catalunya (26/jul/13)


  • Comparteix:

Imatge aèria de Valldoreix

Imatge aèria de Valldoreix

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix tindrà l'obligació de presentar els seus comptes en un termini de tres mesos des de l'aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local si no vol la seva dissolució. El seu president, Josep Puig, considera aquesta proposta un 'atac' a l'autonomia del municipalisme. El projecte de llei s'ha aprovat aquest divendres el consell de ministres, i afecta totes les entitats locals menors de l'Estat espanyol.

El projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local preveu la dissolució i integració als ajuntaments dels quals depenguin les entitats locals menors, en cas que no presentin els seus comptes en un període de tres mesos després de l'aprovació parlamentària d'aquest text.

Davant aquesta proposta, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, creu que el govern espanyol vol 'recentralitzar' les competències i eliminar l'autonomia del municipalisme.

Josep Puig

Des de Madrid es vol tornar a una recentralització. Vol atacar i elimanar l'autonomia de les EMD i dels ajuntaments.


Tot i així, el també president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya creu que el futur d'aquestes administracions està garantit per l'Estatut.

Josep Puig

Si realment la Generalitat ens dóna cobertura i l'Estatut està per sobre d'aquesta llei, estem amparts amb això. Volem que el govern espanyol no mantingui aquesta proposta.


La nova legislació també tanca la porta a la creació de noves EMD amb personalitat jurídica pròpia, tot i que mantindrà totes aquelles ja existents i que facin públics els seus comptes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.