El govern assegura que s'ha fet seva la petició santcugatenca de jutjats


Temes relacionats

La JNC busca el suport d'altres formacions a favor de la independència (22/des/13)

Martorell dimiteix del seu càrrec al govern pel 'cas Método 3' ( 5/jun/13)

Gordó defensa Martorell després de la petició de dimissió d'ICV-EUiA ( 8/mai/13)

Martorell va encarregar espiar Puig quan era regidor, segons 'El Periódico' (17/feb/13)

La jutgessa de pau defensa aquest òrgan com a garantia de la justícia més propera (20/des/12)

Front polític comú en la reclamació de jutjats propis per a Sant Cugat (21/mai/12)


  • Comparteix:

El conseller de Justícia, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El conseller de Justícia, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha assegurat que el govern té en compte la petició de Sant Cugat de disposar de jutjats propis, tot i que l'Estat espanyol no preveu fer partits judicials nous. De fet, Gordó ha explicat que s'ha traslladat aquesta reivindicació històrica de Sant Cugat al govern espanyol, però que xoca, diu, amb la voluntat de Madrid de centralitzar de manera progressiva els òrgans judicials a les capitals de demarcació.

Pel conseller, que aquest dissabte ha visitat Sant Cugat convidat per la JNC, la reforma de la demarcació judicial suposa allunyar l'administració de justícia de la ciutadania. El projecte elimina els jutjats de pau i també els jutjats de proximitat perquè trasllada la primera instància a les capitals de demarcació.

Segons Gordó, la normativa dificulta la creació de nous partits judicials i per tant la reivindicació de Sant Cugat que, diu, comparteix el govern.

Germà Gordó

No s'ha parlat però ho hem traslladat a l'Estat espanyol. L'hem fet nostra la petició de Sant Cugat, però el ministeri no està per la creació de nous partits judicials.


Gordó també ha defensat que els partits judicials són competència parcial del govern català, tal com reconeix l'Estatut. De fet, el conseller creu que a Catalunya fan falta més partits judicials i més jutges, en concret 71.

Preguntat sobre els casos d'espionatge vinculats a l'agència Método 3 i les informacions que apuntaven que el santcugatenc Xavier Martorell (CDC) hauria encarregat informes sobre dirigents del seu mateix partit amb el visitiplau de Gordó, l'actual conseller ha negat haver espiat mai ningú.

Germà Gordó

Ningú mai m'ha dit que he d'espiar. Evidentment no he espiat mai ningú.


Segons Gordó, aquestes informacions han quedat desmentides, tot i que creu que estan motivades per una intencionalitat política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.