Comencen les obres per rehabilitar el pont de Can Marcet


  • Comparteix:

Sector de Can Graells / Foto: Google Maps

Sector de Can Graells / Foto: Google Maps

Ja ha començat la rehabilitació del pont de Can Marcet, situat al sector de Can Graells. La previsió és que el pont i el camí de Can Marcet puguin reobrir-se al trànsit quan comenci el proper curs escolar.

Els treballs serviran per reforçar els fonaments d’aquest viaducte i tenen un cost de 242.000 euros. A part del reforç estructural del pont, les obres també inclouen la reparació del paviment malmès.

La previsió és que l'actuació finalitzi a finals d’agost i que el pont i el camí de Can Marcet ja estiguin reoberts a la circulació viària quan comenci el nou curs escolar. En aquest sentit, cal tenir en compte que el camí de Can Marcet és una de les vies que donen accés a l'escola Pureza de María.

Aquestes obres s’han de dur a terme perquè a l'octubre de 2011 es van detectar uns esllavissaments de terres que van afectar el pont i van obligar a tancar-lo. Durant tot aquest temps s'han fet estudis per determinar-ne les causes, amb el doble objectiu de determinar si les obres de construcció del viaducte podien tenir alguna relació amb l'esllavissada i per definir una solució tècnica per estabilitzar el pont.

Els estudis han posat de manifest, per una banda, que no existeixen causes imputables a la construcció del pont ja que s'ha descobert una ruptura geològica localitzada a uns 20 metres de profunditat. També s’ha pogut determinar que l'estabilització del pont és possible sense la seva demolició i posterior reconstrucció, amb el reforç del fonament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.