Escoles d'arquitectura analitzen a les Planes els barris amb demandes especials


Temes relacionats

El fons de lliure disposició del barri de les Planes es concreta en nou actuacions (11/oct/14)

L'ETSAV cedeix un dels seus edificis mòbils al districte de les Planes (24/jul/14)


  • Comparteix:

Les Planes i l'ETSAV continuen estrenyent vincles

Les Planes i l'ETSAV continuen estrenyent vincles

Les pistes esportives de les Planes reuniran aquest divendres més de 300 alumnes de sis escoles d'arquitectura de l'àrea metropolitana, entre elles l'ETSAV, que participen en els tallers de l'exposició internacional Piso Piloto. L'objectiu de la trobada és la presentació de les diverses temàtiques a desenvolupar en el proper curs i les accions programades en cooperació.

L'exposició internacional Piso Piloto tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) al juny. En aquest marc, les escoles d'arquitectura participants enceten un treball federat de tallers de projectes. Un d'aquest tallers es desenvolupa a les Planes, on es posen en valor els condicionants territorials i socials del barri sent d'interès per a la recerca universitària.

El president del consell de barri de les Planes i regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, considera que el projecte entronca amb 'un canvi de concepte de l'arquitectura'.

Joan Puigdomènech

En un moment en què l'objectiu de l'arquitectura era fer urbanisme, ara entre els arquitectes hi ha l'objectiu de fer comunitat.


Les escoles participants són l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UIC (ESARQ), l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle de Barcelona i Tarragona, i el Instituto de Arquitectura.

En el cas de l’ETSAV, l’escola treballarà en els entorns de les Planes i Ciutat Meridiana, a Barcelona. El consell de barri de les Planes estudiarà els projectes que faran els alumnes al llarg del curs i donarà suport als que consideri viables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.