Les famílies nombroses de Sant Cugat gaudiran de 'manera directa' dels descomptes en l'IBI


  • Comparteix:

Fins ara s'havia de presentar tota la documentació a l'Ajuntament.

Fins ara s'havia de presentar tota la documentació a l'Ajuntament.

Les famílies nombroses de Sant Cugat ja no hauran de sol·licitar personalment a l'Ajuntament les bonificacions corresponents en l'IBI. A partir d'ara, els descomptes s'aplicaran directament a totes les famílies que tinguin el carnet de família nombrosa. Això serà possible gràcies a un conveni entre Ajuntament i Generalitat, que permet a l'administració local consultar les bases de dades del govern català i saber així quines famílies poden gaudir d'aquests descomptes.

Fins ara, les famílies nombroses de la nostra ciutat havien de sol·licitar personalment aquestes ajudes i presentar tota la documentació corresponent a l'Ajuntament.

A partir d'ara, i gràcies a aquest acord, el consistori es creuarà les bases de dades amb la Generalitat i podrà saber així quines són les famílies que tenen carnet de nombrosa i aplicar-los directament les bonificacions i descomptes. Ho explica el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

Ara podrem consultar les dades de la Generalitati i aplicar les bonificacions sense que les famílies nombroses hagin de fer res.


Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda per la delegació local de la Federació d'Associacions de Famílies Nombroses de Catalunya, la FANOC. El seu president a Sant Cugat, Josep Manel Prats, afirma que això simplificarà molts tràmits, però que sobretot permetrà accedir a aquestes ajudes a un major col·lectiu de gent, ja que algunes famílies no coneixen aquesta possibilitat de bonificacions o, simplement, no ho demanen.

Josep Manel Prats

Això farà que un major número de famílies gaudeixin d'aquestes bonificacions, ja que algunes no ho coneixen o no ho demanen.


Els descomptes que aplica l'Ajuntament són d'un 30% de l'Impost de Béns Immobles amb un topall màxim de 300 euros i un mínim de 95. L'equip de govern ha explicat, en demanda d'alguns col·lectius, que la Llei d'Hisendes Locals no permet als ajuntaments a aplicar descomptes a les famílies monoparentals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.