Sant Cugat genera un 1,5% d'ofertes de tot l'Estat del servei 'Compartir cotxe'


  • Comparteix:

En total, 45 ofertes són per venir a Sant Cugat.

En total, 45 ofertes són per venir a Sant Cugat.

Un 1'5% del total d'ofertes al conjunt de l'Estat per fer ús del servei 'Compartir cotxe' són per fer trajectes que tenen com a origen o destinació Sant Cugat. En total són 45 ofertes de les quals 18 són per compartir vehicle per fer trajectes d'entrada a Sant Cugat, mentre que 27 són per trajectes de sortida. D'altra banda, més de 4.000 persones s'han interesssat per aquest servei consultant la web municipal.

El servei 'Compartir cotxe' està tenint una bona acollida entre les persones que fan desplaçaments periòdics d'entrada o sortida a Sant Cugat. En total, des del setembre del 2001 s'han penjat a la web del servei un total de 45 anuncis relacionats amb la nostra ciutat, el que representa un 1,5% dels 3.000 anuncis fets al conjunt de l'Estat Espanyol.

Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, les xifres demostren que a Sant Cugat hi ha més ofertes que en d'altres ciutats de l'entorn, i que per tant, hi ha una major consciència medi ambiental.

Eduard Pomar

Estem per sobre de Terrassa, Sabadell i Rubí, i això vol dir que la gent de Sant Cugat té una major consciència medi ambiental.


Segons les dades, dels 45 anuncis relacionats amb Sant Cugat, 27 són per trajectes de sortida de la ciutat, amb l'objectiu d'anar cap a Barcelona, Badalona, Blanes o Castelldefels, entre d'altres. Els altres 18, en canvi, són ofertes per compartir cotxe per venir a Sant Cugat des de ciutats com Barcelona, Badalona, Rubí o Sabadell.

Pel que fa al nombre de consultes fetes sobre aquest servei, durant el 2003 es van registrar un total de 4.019 visites a través de la web municipal www.santcugat.org. Eduard Pomar espera que aquestes dades es vagin incrementant a mesura que la gent conegui millor el projecte i deixi de banda possibles reticències.

Eduard Pomar

Esperem que les 4.019 consultes del 2003 se superin i que cada cop més gent vulgui compartir cotxe.


Pel que fa al projecte 'Compartir pàrquing', que es porta a terme a Sant Cugat des del passat setembre, Pomar ha reconegut que encara no té massa èxit, però que cal donar un temps perquè la gent el conegui i s'animi a participar-hi. De moment, es fan prop de 30 consultes per mes a la web, i l'Ajuntament està a l'espera de veure com evoluciona aquesta xifra.

Recordem que l'objectiu d'aquestes iniciatives és fomentar la mobilitat sostenible, i reduir les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.