6 Claus decidirà diumenge si dóna el vistiplau a l'última proposta de masoveria


Temes relacionats

El ple dóna el vistiplau a l'ampliació de capital social de Promusa (20/oct/14)

Escolta el torn d'audiència pública del ple municipal de setembre (15/set/14)

Acord per implantar la masoveria urbana a les cases okupades de la Floresta ( 5/set/14)

Okupen sis cases a la Floresta per reclamar masoveria urbana a Sant Cugat (16/jun/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les Cases dels Mestres

Imatge d'arxiu de les Cases dels Mestres

El col·lectiu 6 Claus decidirà aquest diumenge en assemblea si dóna el vistiplau, gairebé definitiu, a la proposta de masoveria urbana que s'ha acordat amb l'Ajuntament, Promusa i Sostre Cívic, per a les antigues cases dels mestres de la Floresta. Fins ara s'han tancat les negociacions sobre qui licitarà les obres -que serà Sostre Cívic-, quants habitatges hi haurà i quins elements extres tindrà el projecte. A més, s'han redactat les bases per als criteris d'adjudicació de les cases. L'últim serrell a tancar és, segons 6 Claus, la qüestió econòmica, pendent que l'Ajuntament detalli el pressupost que hi destinarà. Per al col·lectiu això és essencial per tancar definitivament l'acord i aconseguir l'objectiu de pagar un lloguer 'realment social' de quatre euros el metre quadrat.

La masoveria urbana a les antigues cases dels mestres de la Floresta, okupades per 6 Claus des del juny, està a punt de ser una realitat. Aquest dimarts s'han reunit les quatre parts implicades -Ajuntament, Promusa, Sostre Cívic i 6 Claus- per tancar els acords principals del projecte. L'associació sense ànim de lucre Sostre Cívic serà, com ja havia avançat Cugat.cat, l'encarregada de licitar les obres i de gestionar-les.

El paper de 6 Claus serà el de membre cooperativista i qui farà un seguiment exhaustiu que el projecte segueix la filosofia de la masoveria urbana i que queda integrat amb la zona que l'envolta. Aquest és, de fet, un dels principals objectius de la iniciativa: que vagi més enllà de la masoveria tradicional i que el projecte s'obri a tots els florestans com un nou punt de propostes socials i culturals. En aquest sentit, 6 Claus ha avançat a Cugat.cat que el projecte recull, finalment, 10 habitatges, més un de doble -per a famílies nombroses o per a dues famílies- i un local pensat per a tots els veïns.

És per això que els criteris d'adjudicació que s'han redactat no només valoraran les necessitats econòmiques de les persones per optar a un habitatge, sinó també les habilitats personals, la varietat social i la proximitat a l'entorn, com ha explicat un membre de 6 Claus Manel Berenguer al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Manel Berenguer

Aquests criteris valoren no només les necessitats econòmiques, sinó el que un pot aportar al projecte. Es valorarà també la proximitat, la varietat social i les habilitats personals.


El col·lectiu presentarà en assemblea interna tots aquest punts diumenge i dilluns donaran la resposta definitiva a l'Ajuntament. Una vegada assolit aquest pas, el que quedarà és tancar l'acord econòmic. 6 Claus ha explicat que el projecte, valorat entre 300.000 i 400.000 euros, només es podrà tirar endavant si l'Ajuntament fa una aportació econòmica de 200.000 euros que servirà per rebaixar el préstec bancari que Sostre Cívic haurà de demanar.

Segons el col·lectiu, només així es podrà aconseguir un lloguer de quatre euros al metre quadrat que és l'objectiu final. Per als membres de 6 Claus, aquesta despesa, que s'hauria de fer des de l'administració, ha de ser factible 'perquè inicialment anaven a tirar endavant un projecte d'habitatge social per valor de 600.000 euros més IVA'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.