El CPA denuncia el mercantilisme de la Feria de Abril de Barcelona


  • Comparteix:

La Feria de Abril es celebrarà del 30 d'abril al 9 de maig

La Feria de Abril es celebrarà del 30 d'abril al 9 de maig

El Centro Popular Andaluz no participarà aquest any a la Feria de Abril que se celebra a finals de mes a Barcelona, perquè està en contra del mercantilisme que, segons el CPA, passa per davant de la motivació cultural que hauria de tenir la fira. Aquesta entitat sí que participarà, en canvi, a la Fira d'Abril que es farà també a finals de mes a Lleida.

L'enèrgica protesta del CPA respecte el plantejament de la Feria de Abril barcelonina va motivar la sortida d'aquesta entitat de la Federación de Casas Andaluzas de Cataluña (FCAC), organitzadora de la fira. L'entiat local està en contra de la vocació de negoci que predomina en aquesta festa. Ho explica el president del Centro Popular Andaluz, Gabriel Ruiz.

Gabriel Ruiz

No hi participem perquè estem en contra del mercantilisme d'aquesta fira, que només és un negoci maquillat de cultura andalusa.


El CPA sí que participarà, però, a la Feria de Abril que se celebra a Lleida els propers 30 d'abril i 1, 2 i 3 de maig, organitzada per la Federación Catalana de Comunidades Andaluzas, de la qual forma part el CPA. Gabriel Ruiz ha explicat que l'entitat local hi participarà amb una caseta i amb els seus grups de música i ball.

Gabriel Ruiz

EL CPA participa aquest any a la Fira d'Abril que se celebra els Camps Elisis de Lleida.


El CPA es va desvincular de la Feria de Abril de Barcelona fa cinc anys, quan van aparèixer discrepàncies amb l'organització, motivades pel fet que prioritzava les casetes amb negoci i la promoció exterior de la festa en comptes de promocionar la participació de tots els centres andalusos catalans. A conseqüència d'aquestes discrepàncies es va produir una ruptura a l'interior de la FCAC, i va néixer la nova Federación Catalana de Comunidades Andaluzas, de la qual forma part el Centro Popular Andaluz de Sant Cugat, i que organitza la Feria de Abril de Lleida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.