El Pla i Farreras porta avui la seva experiència en ús de tauletes al MWC


  • Comparteix:

Codi de Colors d'ús dels telèfons mòbils de l'Institut Pla i Farreras / Foto: Pla i Farreras

Codi de Colors d'ús dels telèfons mòbils de l'Institut Pla i Farreras / Foto: Pla i Farreras

L'institut Joaquima Pla i Farreras participa aquest dijous al Mobile World Congress (MWC) en una ponència en què explicarà la seva experiència pionera al país en l'ús de tauletes tàctils com a eina de treball. El centre també ha desenvolupat un codi de colors perquè l'alumnat pugui identificar en quins moments poden utilitzar els seus telèfons mòbils i de quina manera.

Amb la iniciativa dels codis de colors, l'institut assegura que s'han rebaixat en un 40% les incidències relacionades amb el mòbil i que la conflictivitat s'ha reduït 'pràcticament a zero'. Tant el professorat com l'alumnat han subratllat la vàlua de la iniciativa.

El codi cromàtic delimita quins usos es poden fer dels telèfons mòbils en hores lectives al centre. Així, amb el 'Codi A', de color blau, només es podrà utilitzar el telèfon amb l'autorització del professor i amb finalitat acadèmica. Quan es tracti del 'Codi R', de color groc, es podrà utilitzar el dispositiu mòbil per connectar-se a internet i enviar missatges i escoltar música de manera respectuosa en situacions com l'hora del pati i les entrades i sortides del centre. El color vermell, el 'Codi P', suposa que l'alumne té prohibit utilitzar el mòbil i el 'Codi S', que correspon al verd, vol dir que es pot usar a l'hora de sortir del centre, sempre que no interfereixi amb les activitats lectives.

El Pla i Farreras ja va presentar aquestes innovacions al gener a la Fira BETT Powering Learning 2015 de Londres, la més important del món pel que fa a tecnologia educativa.

Un centre reconegut
D'altra banda, l'institut ha repetit aquest any de nou als Mobile Learning Awards. En aquesta edició, el centre ha obtingut el tercer premi per a educació secundària en l'apartat de 'Micronarracions audioviosuals' amb la producció 'El dia a dia a l'Institut mòbil'. Es tracta d'un reportatge sobre diferents escenes de treball diari de l'institut.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.