Sant Cugat recuperarà les rieres per crear una xarxa de camins verds urbans


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Obres ha exposat els detalls del projecte / Foto: Localpres

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Obres ha exposat els detalls del projecte / Foto: Localpres

L'Ajuntament vol recuperar les rieres per crear una xarxa circular de camins verds urbans que connecti tot el municipi. El projecte #ReconnectaEnVerd preveu actuacions en diverses fases al llarg de 10 anys amb un cost de 10 milions d'euros i es posaria en marxa en el proper mandat. En total, es pretén adequar 11 quilòmetres de camins paral·lels a les rieres per a ús recreatiu i quotidià de vianants i ciclistes.

#Reconnectaenverd vol ser un projecte de regeneració urbana i recuperació del paisatge que permeti creuar de banda a banda el municipi sense trepitjar asfalt. Els camins verds que proposa l'Ajuntament han de transcórrer paral·lels a les rieres amb un ferm de sauló compactat, punts de llum, fonts, bancs i nou arbrat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que el projecte servirà per posar en valor les zones verdes de la ciutat.

Mercè Conesa

És un projecte ambiciós per posar en valor els espais verds d'aquesta ciutat. No només els que ja estem acostumats a utilitzar sinó també els que ara mateix no tenen una accessibiltiat adequada i que són connectors reals.


La xarxa, d'11 quilòmetres, seguiria les rieres de la Guinardera, Can Llobet, Clavell i Nonell. Seria circular i tindria sis trams: nucli urbà, Mira-sol, les Planes, la Floresta i dos a Valldoreix.

El consistori espera aprovar 'el llibre verd' del projecte abans de maig per tal de programar les primeres actuacions de cara al proper mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.