ATENA Dones presenta una campanya d'AI per dir: 'Prou violència contra les dones'


  • Comparteix:

Atena i AI han presentat la campanya amb la presència de l'actriu Emma Vilarasau i l'advocada Mº José Varela

Atena i AI han presentat la campanya amb la presència de l'actriu Emma Vilarasau i l'advocada Mº José Varela

Amnistia Internacional ha presentat a Sant Cugat, amb el suport del grup Atena, la campanya 'Prou violència contra les dones'. La iniciativa pretèn que els estats utilitzin tots els seus instruments per eradicar la violència domèstica i la violació de drets humans a diferents països del món. Atena Dones ha aprofitat l'acte per demanar a l'Ajuntament més recursos per lluitar contra els maltractaments i la creació d'un Casal de la Dona.

Després de l'assassinat avui d'una dona a Saragossa, ja són 26 les morts de violència domèstica que s'han comès a l'Estat en el que portem d'any. Una xifra que cada dia augmenta si sumem les nombroses violacions de drets humans de què són objecte les dones a diversos punts del món per motius de religió, cultura o de la pròpia guerra.

Des d'Aministia Internacional es vol combatre aquest 'terrorisme de gènere' amb la posada en marxa de la campanya 'Prou violència contra les dones'. La iniciativa és una crida als governs de tot el món perquè lluitin contra la violència sexual amb la contundència que es mereix el continuu degoteig de morts de dones a mans dels seus companys. Joan Martínez és el portaveu de la delegació local d'Amnistia Internacional:

Carmen Larraburu

Necessitem un lloc on reunir-nos i parlar dels nostres problemes. És una demanda que fem des de fa molt de temps


El Grup Atena Dones de Sant Cugat ha brindat el seu suport a aquesta campanya, que es traduirà a la ciutat en la realització de diversos actes. La presidenta del col.lectiu, Carmen Larraburu, ha demanat, de nou, a l'Ajuntament una major implicació en la violència de gènere dotant de més recursos el servei Dona Informació i creant el Casal de la Dona:

Joan Martínez

Si en comptes de dones, morissin cada any 24 jutges o metges tothom, l'estat inclòs, es mobilitzaria


Més contundent s'ha mostrat l'advocada Mª José Varela, que va aconseguir la primera sentència a un imán per explicar a un llibre com pegar les dones sense deixar senyals. La lletrada ha dit que el sistema judicial actual és, en part, culpable de la desprotecció que pateixen les víctimes, un cop denuncien les agressions. Varela ha assegurat que el problema no és la llei, sinó l'aplicació que en fan els jutges:

Mª José Varela

El sistema forma els jutges per respectar els drets dels imputats, però no per no discriminar les dones.


Amnistia Internacional ha convidat a l'acte a l'actriu santcugatenca Emma Vilarasau, protagonista de l'última campanya contra els maltractaments impulsada per la Generalitat. Vilarasau ha llegit un fragment del llibre 'T'imagines la vida sense ell', d'Isabel-Clara Simó':

Emma Vilarasau

Cada cop veus que s'estreny el teu territori i que vius de l'esma. Et narcotitzes i t'idiotitzes


La sala d'actes de la Casa de Cultura s'ha omplert de gom a gom per veure la presentació a Sant Cugat de la campanya 'Prou violència contra les dones'. L'acte ha finalitzat amb la realització d'un mural que llueix les mans pintades dels assistents i que es penjarà a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.