Denuncien l'Ajuntament per la mort de dos coloms i dos ocells d'una espècie protegida


  • Comparteix:

Imatge dels nius tapats amb la malla / Foto: Web Faada

Imatge dels nius tapats amb la malla / Foto: Web Faada

La Fundació per a l'Assessorament i l'Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha interposat una denúncia contra l'Ajuntament davant la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte contra la fauna i un altre de caça amb mitjà perillós. La denúncia fa referència a la mort de dos coloms i dos falcillots, aquests últims considerats espècie protegida, que van morir després de quedar atrapats en els nius d'un edifici que havien estat tapats prèviament pel consistori. La denúncia també s'ha presentat contra la comunitat de propietaris i l'empresa que va tapar els nius.

Els fets van ocórrer l'abril passat quan una ciutadana va alertar que diverses aus havien quedat atrapades en els nius formats a l'envà d'un edifici, que el consistori havien ordenat tapar amb una malla. L'Ajuntament va explicar a la veïna que havia ordenat el tancament d'aquests forats per la queixa d'una veïna a causa de les molèsties dels coloms.

Malgrat el tancament amb la malla, diverses aus van entrar als nius però no en van poder sortir. El consistori, segons la fundació, va reconèixer que no va indicar com s'havia de fer l'operació i que la malla instal·lada no era l'adequada.

El cas va arribar al setembre passat a FAADA, que va sol·licitar als agents rurals la retirada de la malla, moment en què van descobrir dos coloms i dos falcillots morts. Segons l'informe del biòleg de la fundació, després de la retirada de la malla van constatar que a la zona -que no han determinat- existia una colònia d'uns 40 falcillots.

Els falcillots són aus migratòries que arriben a Catalunya a principis de març i marxen al setembre. Són considerats espècie protegida a àmbit català i europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.