L'ANC de Sant Cugat assumeix la conservació del fons fotogràfic de Manel Armengol


  • Comparteix:

Una fotografia de Manel Armengol / Foto: La Xarxa

Una fotografia de Manel Armengol / Foto: La Xarxa

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ingressarà aquesta setmana el fons del fotògraf Manel Armengol, en qualitat de dipòsit provisional i preventiu. Amb la intervenció, la institució assumeix la salvaguarda i la conservació del material fotogràfic per garantir els seus valors patrimonials. La provisionalitat del dipòsit es deu al fet que Armengol, a punt de ser desnonat, no té possibilitats de mantenir-lo, ha informat Catalunya Informació aquest dimarts.

A causa de la situació personal del fotògraf, l'ingrés a l'arxiu es produeix per evitar la dispersió dels documents. El dipòsit es fa d’acord amb el que preveu la Llei d'Arxius i gestió dels documents de Catalunya.

Segons la Generalitat, Manel Armengol es va posar en contacte amb l’ANC fa prop de dos mesos per conèixer les possibilitats per a la conservació patrimonial del seu fons fotogràfic. Actualment, tècnics de l'arxiu estan explorant amb els representants legals del fotògraf quines fórmules són les més adequades per a la conservació i la difusió del fons fotogràfic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.