La plataforma unitària pel 8 de Març organitza quatre dies d'activitats pel Dia de la Dona Treballadora


  • Comparteix:

Presentació de la programació

Presentació de la programació

La plataforma unitària pel 8 de març organitza quatre dies d'activitats per commemorar el Dia de la Dona Treballadora i reclamar la igualtat dels drets laborals, salarials i socials entre homes i dones. Els actes començaran aquest divendres amb una xerrada sobre els orígens i la història del 8 de març i acabaran dimarts amb una manifestació que sortirà de la plaça d'Octavià i arribarà a la de Lluís Millet amb la voluntat d'animar els participants a desplaçar-se a Barcelona per afegir-se a la concentració de la capital.

La xerrada 'Orígens i història del 8M', a càrrec de la membre de Dones Llibertàries Mireia Redondo, donarà el tret de sortida als actes del Dia de la Dona Treballadora. El col·loqui començarà a dos quarts de vuit del vespre a Cal Temerari. La representant d'Hora Bruixa Maria Gordillo ha destacat que els actes tenen la voluntat de fer prendre consciència de la discriminació envers les dones.

Maria Gordillo

Ignorar la realitat de la meitat de la població, de les dones, és greu. En sortim perjudicats tant homes com dones. Per això volem fer obrir els ulls i generar consciència.


Les activitats continuaran diumenge amb un taller d'autodefensa feminista a càrrec del Club Karate Sant Cugat. La proposta, adreçada només al col·lectiu femení, vol ser una eina per lluitar contra la violència física i psicològica envers les dones. Per participar-hi, cal enviar un correu electrònic a clubkaratesantcugat@gmail.com.

Dilluns de la setmana que ve, a dos quarts de vuit del vespre, sortirà de la plaça del Doctor Galtés una marxa de torxes amb el lema 'Denúncia els feminicidis, ni una menys!'

Finalment, coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora, dimarts que ve a dos quarts de sis es farà una manifestació que sortirà de la plaça d'Octavià sota el lema 'Totes en la diversitat, juntes contra el patriarcat i capital' i arribarà fins la plaça de Lluís Millet. L'organització anima els participants a la marxa a continuar la reivindicació i afegir-se a la manifestació de Barcelona.

La Plataforma Unitària pel 8 de març està formada per membres d'Arran, Dones amb Iniciativa, Assemblea de Drets Socials (ADS), les JERC, ERC, Podem, Hora Bruixa, la CUP, Cal Temerari i Cantem les 40.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.