Mira-sol acollirà una nova escola bressol i la futura segona residència per la gent gran


  • Comparteix:

Mirs-sol i Can mates es convertiran en la nova centralitat de serveis de la ciutat.

Mirs-sol i Can mates es convertiran en la nova centralitat de serveis de la ciutat.

Mira-sol es reafirma com una nova centralitat important del municipi, amb la construcció d'una nova escola bressol i la futura segona residència pública per a gent gran, que se sumen als projectes de la biblioteca central i d'un nou mercat. La disponibilitat de sòl i la previsió d'un creixement de població a la zona del Turó de Can Matas han portat al govern local a escollir aquest districte per ubicar alguns dels propers equipaments de la ciutat.

A l'espera d'enllestir el Pla d'Equipaments i el Pla d'Actuació Municipal, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ja ha avançat que abans d'acabar el mandat, Sant Cugat tindrà dues noves escoles bressol municipals.

Segons les previsions, una d'aquestes escoles es construirà al centre, en una ubicació encara per determinar, mentre que l'altra es farà al districte de Mira-sol, en una pastilla de sòl per equipaments que hi ha al costat del CEIP Catalunya.

Mercè Conesa

Al costat de l'escola Catalunya hi ha una pastilla de terreny per equipaments que és important i, a més, allà ja hi ha una centralitat educativa.


També Mira-sol podria acollir, en un futur, una segona residència pública per a gent gran. Tot i que la Generalitat, que és qui té les competències, encara no l'ha pressupostat, des de l'Ajuntament ja estan buscant possibles emplaçaments, i una de les principals opcions serien uns terrenys situats a prop d'un quilòemtre de l'estació de FGC a Mira-sol.

D'altra banda, l'Ajuntament està treballant també per trobar un emplaçament definitiu a l'Escola Oficial d'Idiomes que, de moment, s'ubica a l'IES Arnau Cadell. En aquest sentit, una de les propostes seria ubicar aquesta escola a l'edifici que ocupa actualment d'IES Sant Cugat, un cop aquest es traslladi a l'edifici de l'escola Pla i Farreras. Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Una opció és rehabilitar l'edifici que actualment ocupa l'Ies Sant Cugat i posar-hi l'EOI. Així crearíem una altra àrea de docència.


En cas que aquesta fos, finalment, l'opció escollida, això no es podrà dur a terme fins que l'IES Sant Cugat es traslladi al seu emplaçament definitiu i deixi lliure el parvulari del Pla i Farreras. En aquest sentit, cal recordar que l'avantprojecte del pressupost de la Generalitat per aquest 2004 contempla una partida de prop d'un milió d'euros per adequar les instal·lacions que ha d'ocupar el centre de secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.