Les gramínies i la parietària, el pol·len més present a la primavera i l'estiu a Sant Cugat


  • Comparteix:

A la primavera creixen els nivells de pol·len

A la primavera creixen els nivells de pol·len

El pol·len de gramínies i de parietària serà el més present a l'aire a la primavera i l'estiu a Sant Cugat. Aquestes dues plantes són les que provoquen més al·lèrgies respiratòries. En paral·lel, les pluges de les últimes setmanes han fet que el pollancre, un dels arbres més presents a la ciutat, deixi menys pol·len a l'atmosfera.

La meteorologia, però, pot fer canviar els nivells que es poden trobar a l'aire i, en cas d'uns mesos d'abril i maig plujosos, podria reduir la presència de grans de gramínia i parietària. Ho ha explicat a Cugat.cat la directora de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jordina Belmonte.

Jordina Belmonte

El que més mal fa és el que passa a la resta de Catalunya. El pol·len de gramínies comença ara fins al maig o el juny i podria arribar fins a la tardor. Hi ha molta gent que pateix al·lèrgia a aquest pol·len, com també a la parietària.


Aquesta situació és la que ha fet que el pollancre aquest any generi menys pol·len i, de retruc, menys llavors. Belmonte ha explicat que aquests elements, popularment coneguts com a borró, no generen al·lèrgies, només irritació i altres molèsties. A l'hivern, el plàtan i el xiprer han estat els més presents a l'aire santcugatenc. Les persones que pateixin al·lèrgia poden consultar setmana a setmana els nivells dels diversos tipus de pol·len dividits per zones al web del Punt d'Informació Aerobiològica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.