Els veïns de Can Cabassa es mostren preocupats pel procés participatiu i Calvet els demana calma


  • Comparteix:

Moment de la sessió de dimarts del procés participatiu

Moment de la sessió de dimarts del procés participatiu

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, fa una crida a la calma a l'Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener, que no està conforme amb l'evolució del procés participatiu que redefinirà el Pla de Millora Urbana (PMU) d'aquest àmbit, ara suspès. El col·lectiu veïnal, que té interposada una demanda contra l'Ajuntament per la modificació del PGM, es mostra intranquil·la pel fet que el procés, que acaba a finals de juny, encara no hagi concretat què es farà en aquest solar.

Les queixes veïnals es van fer sentir a la tercera jornada del procés participatiu de Can Cabassa i Estany dels Alous, celebrada aquest dimarts. Els veïns es mostren molestos pel fet que el procés, guiat per estudiants de l'Escola Superior Tècnica d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), hagi perfilat propostes per a tots els sectors afectats, diuen, tret de Can Cabassa.

La presidenta de l'Associació de Veïns de Can Cabassa i Mas Gener, Magalí Robín, ha demanat concreció.

Magalí Robin

No sabem què vol fer l'Ajuntament en aquest solar, no hi ha cap cosa concreta. Hi volem zona verda.


Robin ha reiterat que no volen que es construeixi a la zona i ha recordat que tenen interposat contra el consistori un contenciós-administratiu perquè retirin la modificació del PGM. De fet, l'entitat veïnal va crear-se com a oposició al PMU que inicialment tenia previst construir al solar 500 habitatges, 178 de protecció oficial de venda i 239 de dotacionals. Robin no descarta retirar la demanda si s'arriba a un acord amb el consistori.

És un acord que el tinent d'alcalde d'Urbanisme veu possible. Damià Calvet ha subratllat que del procés participatiu ha de sorgir un nou escenari que requerirà, d'una banda, modificar de nou el PGM a l'àmbit concret de Can Cabassa i, de l'altra, la redacció d'un nou pla de millora. Calvet ha demanat als veïns que facin confiança al procés.

Damià Calvet

Faria una crida a la calma als veïns i els demanaria que no estiguin neguitosos. Allò que han expressat al procés ho podran continuar fent i anirà bé.


El president de l'Associació de Veïns de Mas Gener de Mira-sol, Josep Lluís Lolo, ha declinat fer declaracions fins que no es coneguin els resultats del procés participatiu.

El deute amb Adif
La paralització del PMU va generar inquietud en els partits de l'oposició per com això afectaria el deute del consistori amb Adif, ja que part dels 7,5 milions que deu la ciutat a l'empresa es cobrien amb la venda a un privat de 24 pisos de lloguer protegit a Can Cabassa, previstos en l'expedient urbanístic de l'àmbit.

Damià Calvet s'ha mostrat tranquil i ha expressat que, de moment, el conveni de l'Ajuntament amb Adif segueix els terminis previstos. Calvet ha afirmat que en funció del planejament definitiu que tingui l'àmbit hauran de concretar com pagar el deute: repetint la mateixa fórmula -si escau- o amb un endeutament extraordinari, entre altres opcions.

C's, crític amb el procés
En un comunicat, C's ha lamentat el desenvolupament del procés participatiu. El partit d'Albert Rivera insta l'equip de govern a 'reconsiderar l'enfocament del procés i atendre les necessitats reals dels veïns'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.