Els Gausacs omplen avui la ciutat d'activitats castelleres per la diada en honor a Sant Cugat


  • Comparteix:

El 5 de 8 dels Gausacs a la diada de l'any passat

El 5 de 8 dels Gausacs a la diada de l'any passat

Els Gausacs celebren avui la diada castellera en honor a Sant Cugat. La plaça de Can Quitèria acollirà activitats, un sopar popular i el concert de 9son i, a les sis de la tarda, els Castellers actuaran a la plaça d'Octavià amb els Minyons de Terrassa i amb els Xiquets del Serrallo de Tarragona. La iniciativa va néixer l'any passat amb la intenció d'acostar els castellers als santcugatencs i fer que se sentin seva la colla. En cas de pluja, l'actuació es traslladarà al PAV3, espai ja reservat per la colla.

La jornada comença a les onze del matí a Can Quitèria amb un racó de jocs per als més petits i tallers de trenes i ungles. A dos quarts d'una, se servirà un vermut, amb música de fons, fins a les dues.

L'actuació castellera començarà a les sis de la tarda a la plaça d'Octavià amb els Minyons de Terrassa i amb els Xiquets del Serrallo de Tarragona, que per primera vegada visitaran Sant Cugat. Segons el cocap de colla, Biel Samsó, els Gausacs no podran arribar al nivell de l'actuació de l'any passat en la càrrega de castells, a causa de baixes per viatges i lesions per la caiguda de la Festa Major.

Biel Samsó

Ens centrarem en una actuació de rodatge, de demostrar massa social i no pas un nivell tècnic alt. Plantegem una actuació de tres castells de la gamma alta de 7: al voltant del 7 de 7, el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Ja veurem amb quin volum de gent ens trobem a la plaça i quins castells acabem fent.


El sopar consistirà en entrepans a preus populars i es començarà a servir a dos quarts de nou a la plaça de Can Quitèria. A les deu del vespre, el grup de rumba 9Son posarà el punt final a la diada amb música de mescla i fusió. Entre altres guardons, el conjunt ha rebut el premi Enderrock al millor directe 2012 i el premi de l'ARC al grup revelació del 2013.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.