Els treballadors de l'HGC desconfien de Comín i del mètode d'expulsió de la Clínica del Vallès del SISCAT


  • Comparteix:

Sala de neurologia de l'HGC

Sala de neurologia de l'HGC

El comitè d'empresa de l'Hospital General de Catalunya (HGC), que sortirà de la xarxa sanitària pública (SISCAT) el 31 de desembre, desconfia de les declaracions del conseller de Salut, Toni Comín, que aquest dijous ha reiterat que no es perdrà cap lloc de treball. A la representació dels treballadors del centre santcugatenc 'no els convenç' el mètode amb què s'ha dut a terme l'expulsió de la Clínica del Vallès que ha derivat professionals i pacients al Parc Taulí i al Consorci Sanitari de Terrassa (CST). El comitè adverteix del col·lapse que patiran aquestes instal·lacions.

La sortida de l'HGC del SISCAT es va traduir amb un ERO que afecta 147 treballadors. Uns llocs de feina que Comín ja va assegurar que es mantindrien i per això aquest dijous ha llençat un missatge de tranquil·litat a l'HGC, després d'anunciar el trasllat dels professionals de la Clínica del Vallès.

No obstant això, la presidenta del comitè d'empresa de l'HGC, Roser Morraja, assegura que els treballadors 'no estan tranquils'.

Roser Morraja

No ens convenç les maneres usades amb la Clínica del Vallès. Nosaltres som un hospital gran amb pacients i treballadors molt diferents.


Morraja argumenta que, al marge dels 32 professionals absorbits per la Clínica del Vallès, existeixen una trentena més d'eventuals que 's'han anat cap a casa'. És per això que de cara a les negociacions que obriran amb la Generalitat, el comitè demanarà que es reconsideri la sortida amb una moratòria i adverteix del col·lapse que patirà el Parc Taulí i el CST.

La presidenta del comitè d'empresa creu que l'hospital sabadellenc patirà quan arribi el període de grips i que 'potser' el consorci terrassenc té més capacitats per a l'absorció. Una de les preocupacions de l'hospital santcugatenc és poder conservar els serveis de radioteràpia i hemodinàmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.