Neix una plataforma contra el canvi de les condicions dels pisos de compra de Promusa


  • Comparteix:

Critiquen que es vulgui allargar indefinidament el dret de compra a preu protegit per part de l'Ajuntament

Critiquen que es vulgui allargar indefinidament el dret de compra a preu protegit per part de l'Ajuntament

Un grup d'adjudicataris de tres promocions d'habitatge públic acusen Promusa de voler incomplir les condicions pactades pel que fa a la durada de l'opció preferent de compra dels pisos per part de l'Ajuntament. El col·lectiu, que s'ha organitzat en una plataforma, es queixa que a partir d'ara l'Ajuntament vulgui aplicar indefinidament el dret de compra a preu protegit, ja que quan ells van optar a un habitatge aquesta opció tenia una durada màxima de 30 anys.

Una quarantena de beneficiaris de tres promocions d'habitatge públic -dues al centre i una a Mira-sol- s'han organitzat per protestar contra el possible canvi de les condicions d'adjudicació dels pisos de Promusa en règim de compra. La plataforma denuncia que l'empresa pública vol incomplir les condicions pactades inicialment, que establien que l'Ajuntament es reservava durant 30 anys el dret preferencial de compra a preu protegit.

Ara, el Consell d'Administració de Promusa està estudiant modificar aquestes condicions, per evitar l'especulació i garantir que les promocions no abandonen el parc d'habitatge públic municipal, i es planteja aprovar un nou criteri que farà que l'Ajuntament pugui recuperar indefinidament la propietat dels habitatges. La plataforma considera que, si això passa, Promusa incomplirà les condicions pactades. Ho explica un dels afectats, José Luis González.

José Luis González

És un incompliment de les condicions pactades. En tot cas, que ho apliquin a les noves promocions, però no a nosaltres.


Els veïns afectats, que estan pendents encara de signar els contractes de propietat i rebran els pisos el 2007, consideren que el dret indefinit de compra preferent per part de l'Ajuntament perjudicarà econòmicament als adjudicataris.

José Luis González

Si durant 20 anys paguem 40 milions per l'hipoteca i l'Ajuntament ens paga els 20 milions del preu protegit més l'actualització, perdem diners.


La plataforma, que compta amb l'assessorament jurídic del gabinet Torras, no descarta emprendre accions legals si finalment es concreta la modificació de les condicions anunciada per Promusa, amb efectes sobre les seves promocions.

I és que, en principi, el Consell d'Administració de l'empresa pública ha d'aprovar, el 13 de juny, els nous criteris per a les futures promocions d'habitatge, i vol incloure les modificacions en els contractes que encara estan pendents de signar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.