L'HGC acull avui la segona jornada de la Marató de Sang 2.0


  • Comparteix:

La Marató de Sang se celebra dels 13 al 20 de gener a tot Catalunya/ Foto: Banc de Sang

La Marató de Sang se celebra dels 13 al 20 de gener a tot Catalunya/ Foto: Banc de Sang

L'Hospital General de Catalunya (HGC) acull avui de cinc de la tarda a nou del vespre una jornada de la tercera edició de la Marató de Donants de sang 2.0 de Catalunya. La cita espera aconseguir enguany 8.000 donacions que permetin remuntar les reserves de sang que actualment es troben a la meitat. Sota el lema 'La teva sang diu coses. Comparteix-les', la campanya està dedicada als grups sanguinis, ja que només sis de cada 10 catalans el coneixen.

La campanya vol remuntar les reserves de sang després de les Festes de Nadal, un període en què han baixat les donacions al voltant d'un 25% pel canvi d'hàbits de la ciutadania, el fred i les malalties que s'hi associen. Normalment, els hospitals catalans tenen reserves de sang per a 10 dies, però ara en tenen només per a cinc i encara menys pel que fa a grups negatius, que es troben amb reserves per a d'un a tres dies.

Un treball del Centre d'Estudis d'Opinió posa de manifest que un 40% dels catalans no sap quin grup sanguini té i, per aquest motiu, el Banc de Sang dedica la tercera edició de la Marató als grups sanguinis. La campanya vol posar de relleu la informació que es pot saber d'una persona a partir del seu grup, com ara de qui pot rebre sang, a qui pot donar-ne o quins usos pot tenir la seva sang.

A través del web Maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang, tot i que no és imprescindible. El banc demana que, en cas que no es pugui donar sang per motius de salut, els ciutadans ajudin fent difusió de la campanya a través de les xarxes socials.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.