L'Ajuntament ha invertit aquest estiu 1,6 milions d'euros en més d'una vintena d'actuacions


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha invertit aquest estiu 1,6 milions d'euros en una vintena d'actuacions de millora de la ciutat. Del conjunt d'obres destaquen les de vianantització del carrer de la Creu, la instal·lació d'enllumenat públic a l'avinguda Generalitat a Can Sant Joan, els nous trams de carril bici que uneixen Coll Favà amb l'avinguda de l'Alcalde Barnils i la rehabilitació del pont per a vianants i ciclistes de Can Gatxet. Aquest agost també ha començat la primera fase de les obres de consolidació del Monestir que s'allargaran durant els propers anys per reparar els elements malmesos del conjunt arquitectònic per garantir la seva preservació.

En una visita d'obres, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que les obres han de servir per deixar la ciutat a punt de cara al nou curs.

Mercè Conesa

Hem fet més de 20 d'actuacions entre el juliol i l'agost. Són obres que posen la ciutat a punt perquè estigui en ple funcionament.


Els treballs del carrer de la Creu que han de reforçar l'eix que comença a la plaça de Lluís Millet amb el barri del Monestir-Sant Francesc acabaran a finals de setembre.

Les obres per instal·lar enllumenat públic a l'avinguda Generalitat, que formen part d'un projecte de millora de Can Sant Joan que continuarà aquesta tardor amb la construcció de tres nous aparcaments i més carrils bicis.

En aquest sentit s'han creat nous trams de carril bici com el de l'avinguda Alcalde Barnils, que ja funciona. L'objectiu és facilitar el trajecte cap als centres d'activitat empresarial i als centres escolars. Es tracta d'un dels projectes proposats als pressupostos participatius.

Els treballs d'aquest estiu també han servit per ampliar i millorar les voreres als carrers que toquen les escoles La Floresta, Ciutat d'Alba i Collserola. També s'ha rehabilitat el pont per a vianants i ciclistes que uneix el Camí de Can Gatxet amb l'avinguda del Carril per sobre de la via del Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la urbanització del carrer Planeta de la Floresta i la segona fase de les obres del carrer Sant Francesc d'Assís de Les Planes.

Pel que fa a l'inici de la primera fase de les obres de consolidació del Monestir, la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i el d'Urbanisme, Damià Calvet, han destacat la voluntat del consistori per garantir la preservació d'aquest entorn.

C. Fortuny / D. Calvet

La continuïtat d'aquestes obres és important i forma part del nostre pla estratègic per visibilitzar el Monestir com es mereix. / Són obres de neteja i de reforç estructural.


Aquest estiu també s'ha actuat a la plaça del Coll i s'ha avançat en diversos projectes sorgits dels pressupostos participatius o de les partides de lliure disposició dels barris. Alguns exemples són els circuïts de salut, l'arranjament i millora de les vores de Collserola i la millora d'algunes cruïlles regulades per semàfors per fer-les més segures per a les persones invidents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.