Universitats per la República convoca vaga aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155


  • Comparteix:

Imatge de la manifestació d'estudiants del 2 d'octubre / Foto: ACN

Imatge de la manifestació d'estudiants del 2 d'octubre / Foto: ACN

La plataforma Universitats per la República (UxR) convoca una vaga d'estudiants aquest dijous contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució anunciat aquest dissabte pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i per l'alliberament 'immediat' dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural. Així, a Sant Cugat estan cridats a la protesta, que culminarà amb una manifestació a les dotze del migdia a la plaça Universitat de Barcelona, els estudiants de les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrites a la UAB; de la facultat d'Infermeria de la UIC; i de l'ETSAV-UPC.

Amb el lema 'Ara República!', els estudiants lamenten 'la supressió del govern' i critiquen l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a qui atribueixen l'organització de 'mobilitzacions sobiranistes sempre pacífiques dels darrers anys'. UxR també reclama l'aplicació dels resultats del referèndum de l'1 d'octubre, el final de l'estat d'excepció que ha declarat el govern espanyol i el respecte cap a les institucions catalanes.

De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també fa una crida a l'alumnat dels instituts del país perquè se sumin a la protesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.