Sant Cugat s'enfarina i es prepara per a una nevada intensa en les properes hores


Temes relacionats

Consells per afrontar la neu durant la conducció per carretera (27/feb/18)

Coneix totes les incidències de la neu a l'àmbit escolar (27/feb/18)


  • Comparteix:

La neu ha tenyit Sant Cugat aquest dimarts i la ciutat es prepara per afrontar les properes hores amb la previsió que la nevada s'intensifiqui. El director de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, alerta que les hores més preocupants seran entre les deu de la nit de dimarts i el matí d'aquest dimecres. El el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que a primera hora nevarà a tot el territori i que, amb el pas de les hores, la neu passarà a pluja, abundant a molts punts. A partir del migdia les nevades s'aniran restringint cap al Pirineu i el Prepirineu. La previsió del temps per a Sant Cugat indica una probabilitat de pluja molt alta, a partir de les nou del matí, i valors màxims de 12 graus i mínims de sis.

Amb la fase de prealerta del Pla de Protecció Civil, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet una crida a limitar el màxim possible els desplaçaments mentre duri la nevada.

Mercè Conesa

En funció de l'episodi, no es circuli en vehicle privat. Demà es recomana es facin els mínims desplaçaments possible.


El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha constituït la Comissió d'Emergència per avaluar l'evolució de la situació meteorològica, que de moment ha anul·lat el servei de transport escolar per a dimecres. L'ens ha comunicat les alteracions a les famílies a través dels centres i per correu electrònic. També informarà a través del seu web i de les xarxes socials.

De la seva banda, l'EMD de Valldoreix també ha activat mesures preventives. S'han instal·lat dos punts de recollida de sal de desgel a la Colònia Montserrat. L'Ajuntament de Sant Cugat també ha engegat l'operatiu habitual.

Aquí pots consultar els consells pel risc de fred intens i pel risc de nevades de Protecció Civil.

La neu ha obligat l'Ajuntament a suspendre activitats als equipaments municipals, entre elles la gala dels Premis Sant Cugat, que finalment tindrà lloc aquest dimecres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.