L'HGC i la UIC engeguen un cicle de conferències per promoure la recerca biomèdica


  • Comparteix:

La iniciativa s'emmarca dins el conveni de col·laboració entre les dues institucions

La iniciativa s'emmarca dins el conveni de col·laboració entre les dues institucions

Una conferència sobre alternatives a la insulina per a les persones amb diabetis ha servit per donar el tret de sortida al cicle 'Parlem de Biomedicina' que organitzen conjuntament l'Hospital General de Catalunya (HGC) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la recerca biomèdica entre la comunitat acadèmica i professional de l'entorn de Barcelona.

Després del conveni de col·laboració signat entre l'HGC i la UIC, ara totes dues institucions volen estrènyer més els lligams i ampliar les activitats que organitzen de forma conjunta.

Un bon exemple és el programa 'Parlem de Biomedicina', un cicle de xerrades nascut amb l'objectiu de fomentar la recerca i la difusió d'aquestes investigacions entre els professionals de la medicina, la comunitat docent i els alumnes. Així ho ha explicat el degà de la facultat de Ciències de la Salut de la UIC, el doctor Miquel Àngel Serra.

Miquel Àngel Serra

Aquest cicle vol centrar-se en temes que abastin l'àmbit de la recerca, tant clínica com aplicada.


La proposta ha estat molt ben rebuda per l'Ajuntament de Sant Cugat. I és que segons la tinent d'alcalde d'Ensenyament, Àngels Solé, tot el que sigui promoure i difondre la recerca en diferents àmbits és molt positiu per a la ciutat.

Àngels Solé

Cada cop hi ha més empreses i universitats que fan un esforç important en recerca, i un bon exemple és aquesta col·laboració entre la UIC i l'HGC.


El cicle 'Parlem de Biomedicina' ha començat amb una conferència del doctor Joan Guinovart sobre l'administració del tungstat com a possible alternativa a la insulina per als malalts de diabetes, i continuarà amb dues conferències més al novembre i al desembre.

L'objectiu és repetir la iniciativa amb un programa de xerrades per al trimestre d'hivern i un altre de cara a la primavera, que impartiran especialistes de renom internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.