Al descobert el Sant Cugat de la Segona República amb un itinerari per la ciutat


  • Comparteix:

Una trentena de persones ha descobert aquest dissabte els escenaris principals de la ciutat durant el període republicà amb l'itinerari 'Pins del Vallès, el Sant Cugat de la Segona República' amb motiu de l'aniversari de la proclamació d'aquesta etapa política del país. La passejada, que ha estat dirigida per l'historiador José Fernando Mota, ha començat al Monestir com a centre polític i cultural de la ciutat i ha seguit per edificis històrics com la casa Pere San, l'escola Joan Maragall i l'antic ajuntament de la plaça de Barcelona.

Mota ha explicat a Cugat.cat que, tot i ser una experiència curta, la Segona República va suposar un canvi polític i social per a la ciutat.

José Fernando Mota

És un període on la societat civil creix i es creen entitats culturals i esportives. És una societat amb conflictes socials, però és una experiència que, tot i ser curta, és molt intensa no només a Sant Cugat sinó a tot el país.


Durant la visita, que s'ha desenvolupat sota la pluja, Mota ha explicat a cada punt d'interès com van afectar els canvis que es van produir durant la Segona República a la ciutat i els seus principals protagonistes. També ha narrat com les forces revolucionaries del poble van canviar el nom a Sant Cugat, que va passar a anomenar-se Pins del Vallès fins al franquisme per allunyar-se de qualsevol signe religiós.

L'itinerari ha finalitzat als Quatre Cantons, punt per on van entrar les tropes franquistes a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.