L'HUGC celebra el Dia de la Infermeria amb l'objectiu de seguir ampliant el prestigi de la professió


  • Comparteix:

L'Hospital General Universitari de Catalunya (HUGC) ha celebrat aquest divendres el Dia Internacional de la Infermeria de dissabte amb l'objectiu de reivindicar el prestigi de la professió. Un dia d'activitats i divulgació destinat a remarcar la importància de la infermeria en la societat. Aquesta diada se celebra el 12 de maig en record de Florence Nightingale, coneguda com la mare de la infermeria moderna, una professió que ha guanyat entitat pròpia en els últims anys.

Durant tot el dia, l'hospital ha instal·lat un estand a la recepció per atendre pacients i visitants. Els qui s'han acostat a la parada han pogut saber la seva tensió arterial, la saturació d'oxigen en sang i el nivell de sucre. També han rebut informació sobre diverses cures com l'autopalpació per a la detecció precoç de tumors. Les infermeres també han donat indicacions sobre la higiene de les mans per evitar transmetre infeccions.

La cap d'Infermeria de l'HUGC, Maria Antònia Insensé, ha explicat a Cugat.cat que la professió ha guanyat pes en els últims anys i que ho seguirà fent.

Maria Antònia Insens

És un cos que cada vegada serà més conegut. Agraïm a les infermeres que fan docència, les que són a les residències d'avis, les que estan en un quiròfan... Penso que cada vegada ens coneixeran més i tindrem una relació més estreta amb la població.


També hi ha hagut espai per a les activitats infantils, amb un concurs de dibuixos i per a dos photocalls on visitants i pacients s'han endut un record de la jornada. El programa també ha inclòs una col·laboració amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) amb la visita dels alumnes, que han rebut una classe per part d'una infermera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.