Sant Cugat celebra aquest dissabte el Dia Internacional dels Arxius


  • Comparteix:

Sant Cugat celebra aquest dissabte el Dia Internacional dels Arxius amb una doble proposta. L'Arxiu municipal convida petits -majors de tres anys- i grans a participar a 'L'arxiu dels records', un taller de la mà de l'escriptora Noemí Pes per acostar als ciutadans la importància de la memòria i el record. La cita és a dos quarts d'una a l'Ajuntament. Com ja és habitual en aquesta data, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) oferirà una jornada de portes obertes de deu del matí a dues del migdia amb visites guiades a cada hora en punt, l'última a la una. La institució també proposa un taller de cianotípies i la creació d'un àlbum amb les fotografies de la jornada.

L'Arxiu municipal aprofita l'avinentesa per conscienciar la ciutadania sobre la importància d'aquesta institució que garanteix la conservació i la preservació dels documents. Un servei adreçat als ciutadans que treballa perquè la memòria dels nostres avantpassats i la documentació que generem a dia d'avui, fins i tot a nivell particular, es pugui conservar i sigui accessible per a tothom. Ho ha explicat a Cugat.cat Francesc Giménez, tècnic responsable de l'Arxiu municipal.

Francesc Giménez

És a dir, que la documentació dels nostres avis els nostres nets la puguin consultar. Gràcies a un arxiu organitzat, un arxiu de tothom per a tothom, es pot garantir que aquesta documentació pugui ser consultada pels investigadors i la ciutadania.


Però no només això, l'arxiu també és un servei de gestió documental que impulsa la gestió eficaç i eficient de l'Ajuntament en els nous reptes de l'administració electrònica, la preservació digital i en la transparència, on l'arxiu s'ha convertit en una peça clau.

Francesc Giménez

Amb les noves lleis de transparència i d'accés a la informació l'arxiu ha de ser el sisema pel qual pivoti tota la informació que genera l'organització. Si volem unes lleis de transparència eficaces i transparents hem de tenir un sistema de gestió documental que garanteixi l'accés a la informació històrica i a la que s'està generant avui mateix.


L'Arxiu municipal va iniciar la seva història com a servei de l'administració local a finals del 1987. L'organisme recull a dia d'avui un total de 3.603,71 metres lineals de documentació, des del segle XII fins a l'actualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.