L'Ajuntament aposta pel carril reversible d'Alcalde Barnils davant la millora en mobilitat

Després de reunir-se amb les AFA de la zona, el consistori pren la decisió per l'efectivitat de la mesura


Temes relacionats

La mobilitat a Can Sant Joan, a debat (21/set/18)


  • Comparteix:

Imatge dels dos carrils de pujada, el de baixada i el nou carril bici

Imatge dels dos carrils de pujada, el de baixada i el nou carril bici

L'Ajuntament 'consolidarà' el carril reversible de l'avinguda d'Alcalde Barnils, entre les rotondes del CAR i TVE i on s'ha instaurat un carril bici. Fonts municipals han explicat a Cugat.cat que l'aposta per aquest carril reversible ve donada per la bona resposta de la mesura per facilitar el trànsit en la sortida i entrades de les escoles ubicades a Can Sant Joan. Precisament, la implementació definitiva del carril és una de les decisions que ha pres l'Ajuntament durant la reunió mantinguda amb les AFA de les escoles davant la seva preocupació pels problemes de mobilitat a la zona.

Durant aquesta trobada amb les AFA del Thau, Àgora, Pureza de María i Viaró, el consistori també es va comprometre a estudiar més possibles actuacions per facilitar la mobilitat a la zona de Can Sant Joan. La primera d'elles és millorar l'eficàcia i la puntualitat de la línia d'autobús urbà L-7 perquè més alumnes facin ús d'aquest transport públic.

En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament també estudiarà la possibilitat d'implementar un servei de llançadora des de l'avinguda de Roquetes fins al polígon de Can Sant Joan i contactar amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per recuperar la llançadora de l'estació de Can Sant Joan.

L'última de les propostes municipals seria la d'instal·lar un sistema de control de les places d'aparcament destinades a estacionament amb límit temporal per acompanyar els escolars, i així evitar que siguin ocupades de forma permanent per treballadors de la zona.

Les quatre AFA afectades han emès un comunicat explicant la reunió amb l'Ajuntament i on recorden que no estan 'en contra del carril bici, ja que suposa una alternativa de mobilitat econòmica i saludable pels alumnes'. També han posat èmfasi en que 'és el comportament cívic el que té més importància en la mobilitat, tant per fer-la més àgil i segura per a tots com per mostrar certs valors als fills'. La portaveu de les AFA de la zona, Txell Martí, ha celebrat la mesura que 'millorarà', segons ha assegurat a Cugat.cat, el trànsit a la zona.

Mentre l'Ajuntament ultima els tràmits per consolidar el carril reversible, se seguirà mantenint el sistema actual a primera hora del matí, amb cons que fan doble el carril cap a les escoles.




Txell Martí

Cal pensar que és una zona on hi ha molta gent, moltes escoles i empreses. Aquesta solució ens dona una mica de coll, segurament hi haurà cua, però amb els dos carrils el trànsit millorarà.

Txell Martí

Sobretot demanem a tots els que fem ús de l'àrea, que convivim, civisme i respecte per les normes. Més que res per fer la convivència una mica més agradable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.