Intermón Oxfam engega els motors de la Festa de Tardor amb una conferència sobre Guatemala


  • Comparteix:

Intermón Oxfam ha donat el tret de sortida de la Festa de Tardor amb una conferència sobre la situació en què es troben els habitants de Guatemala i quines fórmules es poden seguir per col·laborar-hi. Maria Dolors Fontanella ha estat la ponent i ha explicat el viatge que va fer a Guatemala amb 12 persones més per conèixer el país.

Maria Dolors Fontanella ha explicat en l'acte, celebrat aquest divendres a la tarda a la Casa de Cultura, la precària situació en què viuen els guatamaltecs. Fontanella ho va poder comprovar in situ en un viatge organitzat per l'ONG en el què 13 persones d'arreu d'Espanya van visitar Guatemala durant uns 15 dies. Segons va explicar a la conferència, va ser una experiència molt enriquidora:

Maria Dolors Fontanella

Va ser una experiència extremadament positiva. Vaig tornar molt enfadada perquè em vaig adonar que els rics són cada vegada més rics, i els pobres més pobres.


Durant aquests 15 dies, la delegació d'Intermón Oxfam va poder visitar vàries comunitats, conèixer com viuen i com s'ho fan per subsistir. En moltes d'aquestes comunitats poden viure i menjar gràcies a projectes d'ajuda de l'ONG. Per exemple, Maria Dolors Fontanella ha explicat que en la comunitat 'Sierra las Minas' els habitants subsisteixen gràcies a un projecte d'Intermón Oxfam i l'organització ADIPSA per crear plantacions de café orgànic, és a dir, totalment natural.

Fontanella ha explicat, per tant, que aquests projectes d'ajuda són molt importants. Ha recordat, també, que Sant Cugat no col·labora amb Guatemala i que des de l'ONG estarien encantats d'iniciar un projecte d'ajuda amb aquest país:

Maria Dolors Fontanella

Intermón col·labora amb Guatemala però Sant Cugat no. Aquest acte és la primera col·laboració que fem amb l'objectiu que els santcugatencs coneixin la situació.


Aquest acte ha estat el tret de sortida a la Festa de Tardor que durant aquest cap de setmana organitzen les entitats de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.