8 Mil Motius reprèn la campanya contra les situacions masclistes als FGC


Temes relacionats

Les denunciades pel tall dels FGC el 8-M s'acullen al dret a no declarar ( 6/jun/18)

Un piquet de la vaga feminista talla durant una hora i mitja l'estació de FGC de Sant Cugat ( 8/mar/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del tall de les vies el 8 de març

Imatge d'arxiu del tall de les vies el 8 de març

El col·lectiu 8 Mil Motius senyala Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) dins la seva campanya contra situacions masclistes. Amb etiquetes com #MeTooAlsFGC i #FGCMasclistes, el grup critica la inacció de l'empresa pública davant situacions que han de viure dones en les seves instal·lacions, alhora que es mostra 'molt activa' en el procés judicial contra set membres santcugatenques a les quals va denunciar pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març. Les vaguistes estan investigades per desobediència a l'autoritat i desordres públics, càrrecs que poden suposar penes de presó i fins a 26.000 euros de responsabilitat civil.

A punt per acabar la instrucció dels fets del 8 de març, 8 Mil Motius ha engegat aquest dilluns una nova campanya amb la qual anima les dones a explicar situacions masclistes que han viscut als FGC. Segons el col·lectiu, és habitual que es produeixin tocaments aprofitant l'aglomeració als vagons o sentir comentaris cap a dones. La campanya, a més, critica la impunitat amb què aquestes situacions es produeixen.

'Tenen un paper molt actiu amb la denúncia, però en canvi amb les agressions masclistes no fan res', afirma Patri, membre del col·lectiu 8Mil Motius i una de les investigades. La vaguista considera que és una qüestió de voluntat política, ja que es poden fer campanyes de sensibilització i establir protocols per evitar i actuar contra aquesta problemàtica.

Alguns dels comentaris que ha recollit la campanya

































Patri

Tenen un paper molt actiu amb la denúncia, però en canvi amb les agressions masclistes no fan res. Posen tots els esforços per reprimir les dones que ens vam mobilitzar el 8 de març.

Patri

Sempre es poden fer més coses com campanyes de sensibilització i establir protocols. Camp d'actuació en tenim, però no hi ha voluntat política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.