La vaga de Metges de Catalunya no afectarà els CAP de Sant Cugat

La convocatòria és per al facultatius de centres gestionats per l'Institut Català de la Salut


  • Comparteix:

Entrada inferior del CAP Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Entrada inferior del CAP Sant Cugat / Foto: Ajuntament

La vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya, adreçada a facultatius d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS), no afectarà Sant Cugat. El sindicat ha afirmat que la convocatòria només és extensiva als facultatius d'ambulatoris gestionats per l'ICS i Sant Cugat té com a operadora MútuaTerrassa. L'aturada està prevista del 26 al 30 de novembre.

El sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta, la resposició de 920 professionals 'perduts amb les retallades' i la recuperació del poder adquisitiu 'arrabassat des del 2010' i que xifren en prop d'un 30%. També reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. Un total de 5.700 metges de 288 equips d'atenció primària estan cridats a secundar la vaga davant d'una situació que qualifiquen 'd'extremament crítica'.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.