El Consell dels Infants arrenca el curs amb el repte de proposar millores en mobilitat

L'alcaldessa els ha encomanat pensar com millorar la convivència entre vehicles


  • Comparteix:

El Consell dels Infants del curs 2018-19 s'ha constituït aquest dimecres amb el repte de proposar millores en l'àmbit de la mobilitat. Concretament, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha encomanat als infants que pensin com millorar la convivència entre vehicles i vianants arran de l'ús de la bicicleta a la ciutat i de l'increment del del patinet.

'Hem de fer una ciutat amable per a tots els vehicles', ha demanat l'alcaldessa als infants com a presidenta de l'organisme. Fortuny ha informat als infants que disposaran de l'ajut de tècnics de mobilitat del consistori per dur a terme l'encàrrec.

A la sessió de constitució, també s'ha establert els vicepresidents del consell. Aquest curs seran en Joan Gimeno, de l'escola Joan Maragall, i l'Andrea Checa, del centre Pureza de María. Tant en Joan com l'Andrea s'han mostrat molt satisfets d'ostentar el càrrec, així com també de capitanejar el repte encomanat. 'Vivim en una democràcia i els infants també tenim dret a expressar-nos, i el consell és el lloc on fer-ho', ha recordat Gimeno.

Fortuny també ha explicat als integrants de l'organisme l'estat dels encàrrecs que l'ens va formular l'any passat a l'Ajuntament com, per exemple, la instal·lació de més punts verds al municipi i l'organització de mercats de segona mà.

El Consell dels Infants està format per una trentena d'infants de cinquè i sisè de primària de 17 escoles de la ciutat. Concretament, hi ha representats els centres Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Santa Isabel, Thau, Viaró, Pureza de María i CreaNova.

A la sessió de constitució també hi han assistit representants dels grups polítics municipals.




Carmela Fortuny

Millorar la mobilitat a les zones de vianants, a les voreres. L'objectiu és millorar la convivència entre les persones que van a peu, les que van en cotxe, en bicicleta i en patinet. Volem que sigui una ciutat segura i amable.

Joan Gimeno

Això tothom diu que és un democràcia en què tothom vota. Els menors d'edat no podem votar encara i el consell és una bon lloc on expressar la nostra opinió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.