Jornada a Sant Cugat per reflexionar sobre l'accés al treball públic de persones amb discapacitat

La cita és aquest dijous de deu del matí a dos quarts d'una del migdia al Cafè-Auditori


  • Comparteix:

La jornada l'organitza l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

La jornada l'organitza l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Donar a conèixer les noves normatives d'accés a llocs de treball de l'administració pública per a persones amb discapacitat és el principal objectiu de la jornada que se celebra aquest dijous a Sant Cugat. Una cita que també servirà per donar a conèixer la impulsora d'aquesta iniciativa i la recentment creada Oficina d'Informació a la Diversitat Funcional, aprovada per l'equip de govern a principis de 2019. La jornada es dirigeix a personal tècnic i directius de les administracions públiques, així com a entitats socials que fomenten aquesta inclusió i accessibilitat. El Cafè-Auditori acull aquesta jornada d'entrada gratuïta que comença a les deu del matí i s'allargarà fins a dos quarts d'una del migdia.

El treballador de l'Oficina d'Informació a la Diversitat Funcional, Pepe García, explica que aquesta jornada servirà per donar a conèixer les places de treball a les quals poden accedir les persones amb discapacitat. García lamenta que hi ha 'moltes lleis, mesures i normatives' que les administracions 'no saben aplicar o no apliquen' i que això dificulta que aquestes persones s'assabentin que 'existeixen places adaptades i reservades cada any en cada administració'.

García també ha confirmat que, tot i que l'oficina encara no està oberta al públic, serà una oficina virtual en la qual els santcugatencs podran trobar tota la informació que l'Ajuntament té relacionada amb la discapacitat o diversitat funcional, així com normatives, tant europees com estatals i autonòmiques, sobre aquest mateix àmbit.

La jornada, que ha exhaurit les inscripcions, comença amb la benvinguda dels assistents per part de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i continua a un quart d'onze del matí amb la ponència 'La discapacitat i l'ocupació a les administracions públiques' a càrrec del doctor Jorge Pérez Pérez. El matí acaba amb una taula d'experiències i bones pràctiques moderada pel director de l'Assessoria jurídica de l'Ajuntament, Xavier Bañó, i amb la participació de Marta Artúnez, de l'Oficina de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Rubí, Maria Josep Lomas, tècnica d'atenció a la diversitat funcional de l’Ajuntament de Castellar del Vallès; i Pepe García, de l'Oficina d'Informació a la Diversitat Funcional.



Pepe García

Hi ha moltes lleis, mesures i normatives, però no sempre les administracions saben aplicar-ho o ho apliquen. Està bé tenir lleis però si no s'apliquen a la filosofia per la qual van ser dissenyades, doncs les persones amb discapacitat no s'assebenten que existeixen places adaptades i reservades cada any en cada administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.