La Creu Roja Joventut fa una campanya de sensibilització i informació envers la SIDA


  • Comparteix:

A la paradeta hi havia tríptics informatius, llaços vermells i preservatius

A la paradeta hi havia tríptics informatius, llaços vermells i preservatius

La Creu Roja Joventut ha muntat aquest dissabte una exposició sobre la SIDA a la plaça dels Quatre Cantons. Informació i sensibilització han estat els eixos principals de la mostra, inclosa dins els actes del Dia Mundial de la SIDA que se celebrarà el proper dimecres, 1 de desembre.

L'exposició, situada als Quatre Cantons, ha servit per informar i aclarir els dubtes que la gent pugui tenir sobre la malaltia de la SIDA. La paradeta muntada per Creu Roja Joventut contenia tríptics, llaços vermells i preservatius, entre d'altres coses, i tres voluntàries d'aquesta entitat s'han encarregat de respondre els dubtes i preguntes que ha formulat la gent que s'hi ha acostat. Escoltem Marta Manyoses, una de les voluntàries.

Marta Manyoses

El nostres objectiu és proporcionar informació sobre la SIDA i sensibilitzar les persones envers aquesta malaltia. A part de la informació, fem participar a la gent i estem els voluntaris per respondre tot el que sigui possible


A l'exposició també hi han assistit Enric Tomàs, regidor de Sanitat i Serveis Socials, i Toni Ramon, tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut. Tomàs ha destacat que la SIDA és un tema en el que cal treballar contínuament i no baixar la guàrdia, i ha explicat que l'Ajuntament hi treballa en tres direccions diferents: el dia a dia, els actes al voltant de l'1 de desembre, com obres de teatre i exposicions, i els actes previstos pel mateix dia 1. L'escoltem:

Enric Tomàs

La SIDA és una cosa en la qual cal treballar cada dia durant to l'any. És un tema delicat en que les tasques de sensiblització s'han de fer tot l'any, tant en la prevenció com amb el tema que el SIDA sigui una malaltia que sapiguem tenim al costat


Per la seva banda, Toni Ramon ha destacat la importància de dirigir aquesta sensibilització als més joves.

Toni Ramon

És molt important conscienciar, informar i sobretot, en el tema de la SIDA, parlar molt clar. Els joves, per la seva franja d'edat, estan descubrint la sexualitat; per tant és el moment més important per fer aquesta sensibilització i evitar problemes d'infeccions i de relació amb els possibles malalts


Pel proper 1 de desembre, s'han preparat parades informatives a diversos indrets de la ciutat com els instituts, les entitats ciutadanes i els centres d'atenció primària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.