Sant Cugat obre els braços a les persones refugiades

La ciutat commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades


  • Comparteix:

Gairebé 70 milions de persones es veuen desplaçades del seu país d'origen per la força i es veuen obligades a demanar asil. Una cobertura que es fa des de ciutats com Sant Cugat, on la ciutadania pot oferir la seva llar com a casa d'acollida o oferir un voluntariat. Tot plegat, una mediació feta per l'Ajuntament amb el suport de Refugees Welcome que a la ciutat cristalitza amb quatre cases que a hores d'ara efectuen una acollida.

En una d'elles s'hi troba la Gladis Osorto, d'Hondures, que va arribar a Sant Cugat a principis de mes fugint de la violència masclista. 'Estic molt agraïda a Déu i a les persones que han estat molt amables', ha explicat a Cugat Mèdia aquest dijous amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades. Una commemoració que ha tingut lloc a la plaça d'Octavià, on Refugees Welcome ha instal·lat una carpa informativa i on han tingut lloc espectacles d'animació infantil a càrrec de Pallassos Sense Fronteres.

Refugees Welcome es cuida de propiciar un bon acompanyament a les persones refugiades, però també treballa perquè les administracions facin el seu paper. La tècnica de l'entitat Brisa Luque ha subratllat, en declaracions a Cugat Mèdia, la importància de facilitar les relacions entre els nouvinguts i la comunitat local.

Al Vallès Occidental hi ha 413 persones demandants d'asil i refugi. La Generalitat, amb el suport de les administracions descentralitzades, tira endavant el Programa Català de Refugi per donar sostre a aquestes persones.

L'Ajuntament de Sant Cugat també s'implica amb aquesta causa. El setembre de l'any passat va obrir un concurs per a la cerca de cases particulars que s'oferissin a aquesta causa. Sant Cugat Empresarial (SCE) també col·labora en aquesta causa perquè aquestes persones disposin d'una feina quan arriben al municipi.




Gladis Osorto

Vinc d'Hondures i sóc sol·licitant de protecció internacional per violència de gènere. Estic molt agraïda amb Déu i les persones.

Brisa Luque

Ens dediquem a acompanyar les convivències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.