Més de 3.300 persones ateses el 2018 per Creu Roja Sant Cugat

La majoria són dones amb fills


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta: el president local, Lluís Carreras, i el seu coordinador, Xavier Royo /Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta: el president local, Lluís Carreras, i el seu coordinador, Xavier Royo /Foto: Cugat Mèdia

La Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix ha atès 3.334 persones durant el 2018, la gran majoria de les quals són dones. Són xifres de la memòria que, aquest dilluns, han presentat el president de la delegació local, Lluís Carreras, i el seu coordinador, Xavier Royo. El document també recull que, del total de persones ateses, el 61% han estat a través de projectes de lluita contra la pobresa. A més, durant l'any, l'entitat ha realitzat 25.246 intervencions en els diferents àmbits en què treballen.

La pobresa a Sant Cugat afecta principalment dones amb fills. De les més de 3.300 persones ateses, 2.062 són dones. De fet, el perfil majoritari dels usuaris respon a dones, entre 45 i 49 anys, amb fills i a l'atur.

L'altra gran preocupació, alerta l'entitat, és la gent gran o amb dependència. Durant el 2018, la Creu Roja ha atès 402 persones d'aquest col·lectiu, que a més augmentarà en els propers anys donada la situació d'atur de llarga durada que afecta molts majors de 45 anys que tenen risc de patir pobresa quan arribin a l'edat de jubilació, com ha explicat el coordinador local, Xavier Royo. També, 'combatre la soledat' en aquest col·lectiu és un altre dels aspectes en què l'entitat dedica esforços i projectes (com el de teleassistència) per aconseguir que 'mantinguin el contacte i la xarxa social'.

Parlant de números en general, en paraules de Royo, aquest 2018 no han 'notat un increment important del volum de persones' que demani ajut a Creu Roja 'fora de les que ja estaven atenent'. Tot i això, assegura, la feina enguany ha estat 'diversificar i aprofundir' en l'atenció dels ciutadans que ja ajudaven.

Amb el punt de mira posat al futur, els dos representants comarcals de Creu Roja han remarcat que esperen 'crear i treballar en nous projectes de Salut', un dels àmbits en què encara no han desenvolupat suficients eines i ajudes.

Creu Roja, en xifres
De cada 100 euros ingressats per Creu Roja durant el 2018, 57 euros s'han destinat a projectes contra la pobresa o per atendre la infància en risc. Actualment, la delegació local compta amb 310 voluntaris, una xifra que s'ha doblat des de l'inici de la crisi. A més, té 4.817 socis i 89 empreses col·laboradores.


Xavier Royo

Si parlem de números generals, no hem notat aquest 2018 un increment del volum de persones que vinguin a demanar ajut fora dels que ja estàvem atenent. El que sí, hem hagut de diversificar i aprofundir més en l'atenció dels que ja teníem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.