La Fundació Salut Plus, dedicada a l'ajuda psicosocial a malalts crònics, es consolida a Sant Cugat

Sis mesos després de la seva creació, ja disposa d'un ampli programa d'activitats i es planteja seguir creixent


  • Comparteix:

Clàudia Massé és una de les impulsores de la fundació / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Clàudia Massé és una de les impulsores de la fundació / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

La Fundació Salut Plus va néixer fa uns mesos amb l'objectiu de donar suport psicosocial a persones que pateixen malalties cròniques. Una idea que rondava pel cap dels seus impulsors feia molt de temps i que finalment va cristal·litzar a Sant Cugat, al Xalet Negre. Una entitat que pretén acompanyar els malalts durant totes les fases de la seva malaltia, des del moment d'afrontar el diagnòstic fins al final de la vida, tant amb atenció a la mateixa seu com amb sortides a domicili.

ESCOLTA-HO

Una atenció que vol ajudar a les persones que pateixen aquestes malalties a conviure-hi de la millor manera possible i donar-los un espai de relació, a més del suport psicològic. La patrona i directora de la fundació, Clàudia Massé, ha remarcat que les malalties cròniques 'limiten molt' la vida dels afectats, ja que saben que 'no és curable, és de llarga durada i que la simptomatologia va empitjorant fins a la mort', un fet que provoca un deteriorament progressiu de la qualitat de vida.

Això fa que estar al costat de malalts i famílies sigui especialment important, ja que les malalties cròniques van molt associades 'a l'ansietat i la depressió'. Implica, a més, un canvi absolut de vida. Tant, que les persones que la pateixen han de passar fins i tot 'un període de dol per la seva vida anterior'. La Fundació Salut Plus ofereix atenció psicològica individualitzada i grupal a pacients i familiars, a més d'activitats de promoció de la salut i la prevenció. Tot plegat per abordar de manera 'integral' l'atenció als pacients en col·laboració amb la sanitat pública i privada i l'entorn social i familiar.


Claudia Massé

És una malaltia no curable, d'inici lent, de llarga durada i on la simptomatologia va empitjorant fins arribar a la mort. És un deteriorament progressiu que empitjora el benestar i la qualitat de vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.