Els serveis municipals s'adapten a la 'nova normalitat' per continuar atenent la ciutadania

Des de l'inici de la desescalada, Sant Cugat ha anat recuperant diferents serveis adequats a les mesures sanitàries


Temes relacionats

Què es pot fer i què no a les biblioteques públiques de Sant Cugat en fase 2 (11/jun/20)

Aquests són els serveis municipals que retornen o s'amplien amb la fase 2 del desconfinament ( 8/jun/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat recupera progressivament els serveis municipals a mesura que avança el desconfinament. Amb l'entrada aquesta setmana en la fase 2 del desconfinament, equipaments com les escoles bressol municipals, les zones esportives municipals i les biblioteques han reobert o ampliat els seus serveis. A l'edifici consistorial, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) funciona amb cita prèvia i sempre que la gestió no es pugui fer de manera remota i es garanteix la presència de membres de la Policia Local. A més, els treballadors que estan de cara al públic s'han hagut de sotmetre a un test serològic per evitar contagis.

Serveis Socials
També es garanteix l'atenció presencial a la Casa Mònaco, que des de l'inici de la pandèmia ha centralitzat la prestació dels serveis socials i que compta diàriament amb un equip rotatiu. L'Ajuntament demana, però, prioritzar sempre que sigui possible fer les gestions via telemàtica, a través del correu electrònic serveissocials@santcugat.cat o del telèfon 93 565 70 00.

Escoles bressol
Amb l'entrada en la fase 2 també ha reobert les escoles bressol municipals per ajudar les famílies i oferir un servei d'acollida per als infants. Només s'ofereix, però, atenció a infants d'1 a 3 anys i s'han adequat els espais per a grups d'un màxim de cinc infants i no hi ha servei de menjador.

Biblioteques
Un altre servei que ha reprès part de la seva activitat és la biblioteca Gabriel Ferrater, que ofereix accés a quatre punts de connexió a internet amb cita prèvia. També s'ha habilitat el préstec interbibliotecari. L'accés lliure als usuaris, de moment, encara no està permès.

Equipaments esportius
Pel que fa a equipaments municipals, la ZEM Jaume Tubau i la ZEM de la Guinardera reprenen parcialment alguns dels seus serveis amb cita prèvia i limitació de l'aforament. Es pot fer ús de les pistes de pàdel i la sala de fitness de la Jaume Tubau i de la pista d'atletisme i la sala de fitness de la Guinardera. La resta d'instal·lacions esportives no obriran fins a nou avís.

Sales d'exposicions
Les sales d'exposicions de la Casa de Cultura, el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani i el Centre d'Art Maristany i l'espai Lleixes també han reobert. Totes les activitats es duran a terme en format presencial adaptat a la situació del coronavirus i en format virtual a través dels canals de comunicació dels centres d'art municipals de Sant Cugat.

Ajuntament
Tot i la progressiva represa dels serveis municipals, els treballadors de l'Ajuntament no es reincorporaran al 100% de manera presencial fins al 14 de setembre. De moment, en la fase 2, els treballadors han d'anar de treballar de manera presencial un dia, mentre que en la fase 3 el retorn presencial serà de dos dies. En declaracions a Cugat Mèdia, l'alcaldessa, Mirea Ingla, ha explicat que totes les dependències del consistori estan a punt per rebre els seus treballadors gràcies a les mesures d'higiene i de protecció. En aquest sentit, Ingla ha remarcat que el consistori vol ser 'un referent del treball amb garanties sanitàries'.

Per la seva banda, el coordinador general de l'Ajuntament, Ferran Villaseñor, ha explicat que la majoria de serveis ja estan funcionant gràcies a què els sistemes estan externalitzats en un entorn virtual. En aquest sentit, Villaseñor ha reconegut que el consistori necessita adaptar-se al creixement de la ciutat i canviar les lògiques perquè l'Ajuntament sigui 100% obert i es puguin fer tots els tràmits de manera telemàtica.


Mireia Ingla

L'Ajuntament vol ser un referent en aquest treball amb garanties sanitàries. I el teletreball ha vingut per quedar-se. De cara al setembre s'anirà extenent i normalitzant en aquest Ajuntament per temes d'eficiència, de mobilitat, de conciliació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.