Un miler i mig de manifestants protesten pels carrers de Sant Cugat contra el tancament de tres plantes de Nissan

Bona part dels càntics han anat contra Frank Torres, resident a la ciutat i encarregat de gestionar l'acomiadament


  • Comparteix:

Unes 1.500 persones s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Sant Cugat per protestar contra el tancament de les plantes de Nissan de Sant Andreu de la Barca, Montcada i Reixac i la Zona Franca de Barcelona. Els participants en la mobilització han sortit de la plaça Octavià, han recorregut els principals carrers de la ciutat i han acabat davant de l'Ajuntament. Durant les dues hores que ha durat la concentració, s'han cridat consignes contra Frank Torres, resident a la ciutat, vicepresident de Nissan a Espanya i encarregat de gestionar l'acomiadament de, segons els manifestants, 25.000 treballadors que perdrien la feina.

'Volem que la gent de Sant Cugat sàpiga qui és Frank Torres', ha explicat el president del Comitè d'Empresa de la planta de la Zona Franca de Nissan, Juan Carlos Vicente, just abans d'arrencar la marxa pels carrers de la ciutat als volts de les sis de la tarda. El miler i mig de manifestants ha baixat pel carrer de Sant Medir rere una pancarta que hi deia 'Prou de mentides. Exigim un futur real ja'. I la gran majoria de càntics, més enllà de reclamar mantenir la feina i que les tres plantes no tanquin, han anat dirigits a Frank Torres, que serà l'encarregat de gestionar els acomiadaments. A més, la manifestació s'ha aturat davant la que, suposadament, és casa del directiu. Els manifestants han llençat petards, han escridassat Torres, l'han instat a negociar i li ha reclamat que doni la cara.

Els càntics no han defallit fins a l'arribada a la plaça de l'Ajuntament de la ciutat. Allà, s'han fet diverses peticions, s'ha tornat a escridassar el directiu responsable de l'acomiadament i s'ha cremat una taüt de cartró amb la seva cara. Durant el parlament, també s'ha posat el focus sobre José Vicente de los Mozos, president de Renault España, empresa associada amb Nissan a nivell europeu, que s'ha desmarcat dels acomiadaments. 'Tenen un deute moral amb nosaltres', ha dit el president del Comitè d'Empresa de la planta de la Zona Franca de Nissan.




Juan Carlos Vicente

Que es conegui i que aquesta persona es vegi reflectit pels seus veïns, per la ciutadania catalana i espanyola. No hi ha res que estigui tancat. Venim aquí per revertir la situació i entenem que es pot revertir



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.