Endesa substitueix una línia elèctrica al Parc de Collserola amb helicòpter

L'operació forma part d'un pla per millorar la qualitat i seguretat de la xarxa elèctrica dins el territori


Temes relacionats

Endesa retira una línia elèctrica de més de dos quilòmetres del Parc Natural de Collserola (26/oct/18)


  • Comparteix:

Endesa ha substituït una part de la xarxa elèctrica del Parc Natural de Collserola per una nova infraestructura del cablejat que permet guanyar seguretat i minimitzar el risc d'incendi forestal. La instal·lació s'ha fet amb helicòpter a causa de l'orografia del territori, una zona especialment abrupte que impossibilita l'accés de la maquinària que es fa servir habitualment en aquestes operacions.

L'operació s'emmarca en el Pla Collserola, un projecte que Endesa va iniciar el 2017 i que compta amb un pressupost total de 134.000 euros, aportats íntegrament per la companyia. L'empresa i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola van signar un conveni en el qual s'estableix que Endesa ha de racionalitzar les infraestructures i les instal·lacions elèctriques situades dins l'espai natural.

La intervenció de l'aeronau ha fet possible canviar la línia elèctrica convencional que hi havia fins ara per una d'última generació, la xarxa trenada, un disseny més robust i resistent als fenòmens meteorològics. A més, aquesta nova infraestructura ofereix una major seguretat i integració en l'entron natural, reconegut com a Parc Natural des del 2010. La instal·lació permet repartir millor les càrregues elèctriques, alhora que garanteix el correcte subministrament en cas que augmenti la demanda.

L'operació permet una millor qualitat del servei a les poblacions on s'han dut a terme aquestes tasques de reforma i entre les quals es troba Sant Cugat, un dels punts cardinals del parc, a més de municipis com Cerdanyola i Molins de Rei. A banda del Pla Collserola, cada any s'organitzen plans de neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica per mantenir el territori, inclòs dins el Pla d'Espais d'Interès Natural i a la Xarxa Natura 2000.




Rafael Marcedo

Ajuda a reduir el tema de distàncies respecte la vegetació i el risc d'incendi en cas de possible incidència a la instal·lació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.