El dia de Sant Cebrià, tret de sortida de la Festa Major de Valldoreix més singular

La Missa Major és el primer acte d'un programa adaptat a les circumstàncies excepcionals


  • Comparteix:

El grup d'havaneres Port Bo serà protagonista de la nit de divendres / Foto: Localpres

El grup d'havaneres Port Bo serà protagonista de la nit de divendres / Foto: Localpres

La Missa Major del dia de Sant Cebrià, a partir de dos quarts de sis de la tarda serà el primer acte de la Festa Major de Valldoreix d'enguany. L'ofici en honor al patró de la vila obrirà cinc dies de festa marcats per la crisi del coronavirus, que ha deixat un programa reduït i adaptat a les mesures de seguretat per contenir la pandèmia. Concerts, esport i cultura seran les protagonistes d'una gresca del tot singular que acabarà amb un concert homenatge a la cantant Meritxell Negre.

La Missa Major serà presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i comptarà amb l'acompanyament musical de la Coral l'Harmonia de Valldoreix. Entre les activitats d'aquest dimecres també s'hi inclou la mostra dels cartells participants al concurs de Festa Major, que es podrà visitar fins al 25 d'octubre al Biblioaccés Vall d'Or i la visita virtual al taller de l'artista Adolf, a partir de les set de la tarda.

L'art, precisament, serà un dels protagonistes de la festa. El dijous s'inaugurarà la mostra 'Gestos i mirades', de Ferran Llagostera, a la Sala d'Exposicions de l'EMD, mentre que el divendres serà el torn de la primera edició de la Mostra d'Art de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix. El mateix dia, la primera activitat musical, amb un clàssic com les havaneres de Port Bo, que precedirà el pregó, a càrrec del doctor Jordi Jiménez, director d'Àptima Centre Clínic i metge al CAP Valldoreix, a partir de dos quarts de nou del vespre.

Al cap de setmana serà el torn per a les activitats esportives, amb el torneig de pàdel, el de volei platja i el Rafa Nadal de tennis. El dissabte també es farà la tradicional passejada popular de Festa Major. Al vespre tornarà la música a les vuit del vespre amb l'actuació de Les Pasquines. La gresca abaixarà el teló el diumenge amb una activitat familiar, 'Què bèstia', amb Tortell Poltrona a partir de les onze del matí. Al punt del migdia es lliuraran els premis del concurs de cartells i ja a la tarda, a les vuit, es farà la cloenda de les festes, amb el concert de la Coral l’Harmonia i el Cor Jove Music’Al Cor.

La cantant valldoreixenca Meritxell Negre rebrà un homenatge en aquest concert de comiat, nou mesos després de la seva mort. L'actor Francesc Orella i la soprano Anna Campmany acompanyaran les dues corals participants a l'espectacle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.