Salut farà tests serològics als alumnes que donin positiu de Covid-19 per evitar confinaments innecessaris

El test serològic per detectar anticossos només requereix una petita extracció de sang i els resultats s'obtenen en uns 15 minuts


Temes relacionats

Actualització escoles: Nous grups confinats per positius a l'Angeleta Ferrer, al Thau i al Pureza de María (28/set/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un test serològic per detectar anticossos de coronavirus / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un test serològic per detectar anticossos de coronavirus / Foto: ACN

Salut, que preveu fer 20.000 proves PCR fins a mitjans d'octubre en escoles d'arreu del país, farà tests serològics als alumnes que han donat positiu per detectar si han desenvolupat anticossos contra el coronavirus i, d'aquesta manera, evitar confinaments de tot el grup. El departament es planteja aquesta mesura, que encara s'ha d'estudiar si funciona i que implicaria fer unes proves que requereixen una petita extracció de sang i són menys invasives per a l'alumnat.

La previsió de Salut és arribar a les 500.000 proves PCR al novembre. Si es troba un percentatge elevat d'infants amb una infecció passada i que han desenvolupat anticossos, permetria estalviar molts aïllaments preventius.

Una altra de les tècniques que es vol validar és el 'pooling', que consisteix a analitzar de forma simultània per PCR un conjunt de mostres de diferents persones. Si el resultat de l'anàlisi conjunta és negatiu, es poden descartar de cop totes les mostres. Si surt positiu, després s'han d'analitzar una per una, per destriar les que són positives de la resta. Aquesta tècnica és efectiva quan la incidència del virus és baixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.