Homenatge de la Ràdio de Sant Cugat a la gent gran

Cugat Mèdia s'ha sumat al Dia Internacional de la Gent Gran amb una programació especial


Temes relacionats

La Setmana de la Gent Gran es trasllada als balcons (22/set/20)


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat ha dedicat un programa especial a la gent gran / Foto: Cugat Mèdia

Ràdio Sant Cugat ha dedicat un programa especial a la gent gran / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia ha posat veu al Dia Internacional de la Gent Gran amb una programació especial a Ràdio Sant Cugat. Un sentit homenatge que ha comptat amb responsables de casals i residències, membres del col·lectiu i les peticions musicals dels oients. Tots ells han aprofitat aquest altaveu per reivindicar el col·lectiu, un dels més castigats per la pandèmia.

ESCOLTA-HO

Les residències i casals encara no han tornat a la normalitat. Només a Sant Cugat, 112 persones han mort a residències durant la pandèmia. Els casals es mantenen tancats i les residències funcionen amb visites molt restringides. "És un col·lectiu que ha patit molt, massa", ha dit el president del Casal de la Llar d'avis de la Parròquia, Joan Cortadellas, durant el programa especial que Cugat Mèdia ha dedicat a la gent gran i que també ha comptat amb responsables de la Residència Sant Salvador, de la Residència Virgen de la Puerta, del Casal de la Floresta i de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament.

L'espai, presentat per Pere Pahissa, s'ha convertit en un altaveu de les seves peticions i reivindicacions, com la tasca d'aquests centres, sobretot com espais de socialització per a la gent gran. També en una plataforma de les reclamacions que recull el manifest d'enguany de la gent gran. Sota el lema 'Estem tristos, decebuts i molt preocupats', el document lamenta que la societat ha girat l'esquena a la gent gran.

"Volem que se'ns vegi, que se'ns escolti i que se'ns tingui en compte a l'hora de prendre decisions", ha afirmat Cortadellas en un programa dedicat a la gent gran, que com ha dit el seu presentador, "s'ho mereix tot".

Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran





Programació especial
A més, aprofitant que les activitats del Dia Internacional de la Gent Gran s'allarguen durant una setmana, el programa 'Connectats' de la Xarxa, produït des de Cugat Mèdia, també oferirà contingut especial. L'espai dedicarà el tema del dia d'aquest dilluns a parlar sobre el paper de la gent gran a la societat i a conèixer com està vivint el col·lectiu la crisi de la Covid-19.

Sant Cugat, amb la gent gran
L'Ajuntament també s'ha sumat al Dia Internacional de la Gent Gran amb una celebració que s'ha traslladat als balcons. El consistori repartirà 2.000 pancartes amb el lema 'Jo estimo la gent gran' per expressar el suport al col·lectiu.



Junts
En una publicació a les xarxes socials, Junts per Sant Cugat ha aprofitat la commemoració del Dia Internacional per demanar la creació d'una regidoria específica de la Gent Gran. L'agrupació recorda que el 14% de la població de Sant Cugat té més de 65 anys.






Pere Pahissa

El Dia Internacional de la Gent Gran no hauria de ser només un dia, perquè la gent gran s'ho mereix tot.

Joan Cortadellas

Les reivindicacions més importants són que se'ns vegi, que existim, que s'escolti la nostra veu i que, per tant, no es prenguin decisions sense escoltar la nostra opinió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.