La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB distingeix la feina de la santcugatenca Montserrat Antón

Enguany també s'ha entregat una distinció als estudiants voluntaris de Medicina durant la crisi sanitària


  • Comparteix:

Montse Anton / Foto: Cedida

Montse Anton / Foto: Cedida

La doctora en Ciències de l'Educació i professora santcugatenca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Montserrat Antón, ha rebut la distinció 'Ad studia humanitatis fovenda' de la Facultat de Filosofia i Lletres com a reconeixement pel seu treball de formació universitària de moltes de les generacions de mestres d'Educació Infantil i Primària. Enguany, com a excepció, la facultat també ha decidit entregar una distinció al col·lectiu d'estudiants voluntaris de la Facultat de Medicina de la UAB que han col·laborat en l'atenció de persones afectades per la Covid-19. L'entrega dels reconeixements, un aiguafort i un diploma acreditatiu, ha tingut lloc aquest dilluns, durant la inauguració del curs 2020-2021.

Montserrat Antón és doctora en Ciències de l'Educació i professora jubilada del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. A part de la seva etapa universitària, ha exercit com a educadora i mestra, és especialista en educació infantil, en psicomotricitat i en la formació continuada de mestres. Per a la concessió d'aquest reconeixement s'han tingut en compte tots aquests aspectes.

En declaracions a Cugat Mèdia, Antón ha remarcat que aquesta distinció li ha provocat un "batibull d'emocions", però està satisfeta perquè reconeix haver "lluitat molt per la professió de mestra". Amb aquesta distinció, l'educadora vol "garantir un reconeixement als i les mestres" i, conscient que no poden entregar un diploma a tothom, sent que aquest premi és compartit amb els professionals de l'educació.

Distinció excepcional
En la cinquena entrega de la distinció de la Facultat de Filosofia i Lletres, i de manera excepcional, s'ha decidit reconèixer la tasca dels estudiants voluntaris de la Facultat de Medicina de la UAB per haver col·laborat graciosament en l'atenció les persones afectades per la Covid-19 en els hospitals en els moments més crítics de la pandèmia.


Montserrat Antón

Em sento mestra i el que he volgut fer amb aquest premi és garantir un reconeixement als i les mestres. Entenc que a tots els que som no se'ns pot donar un diploma i me l'han donat a mi, però jo el sento compartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.