L'Ajuntament referma "la consciència ambiental" del projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Des del govern asseguren que l'impacte ambiental serà "mínim" i que es preveu repoblar el terreny en els propers anys


Temes relacionats

L'AFA de La Mirada, en contra de la campanya "demagògica" de SOS Bosc Volpelleres ( 7/oct/20)

2.700 signatures contra el projecte de La Mirada al Bosc de Volpelleres ( 5/oct/20)


  • Comparteix:

El projecte arquitectònic previst per a La Mirada es manté / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El projecte arquitectònic previst per a La Mirada es manté / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat defensa el projecte del nou edifici de La Mirada i la seva ubicació al Bosc de Volpelleres. Després que un grup de veïns i veïnes exigís un replantejament d'aquest emplaçament amb la recollida de més de 3.300 signatures, l'equip de govern assegura que el projecte s'ha fet "amb molta consciència ambiental" i és "molt respectuós amb l'entorn". De fet, des del govern local critiquen els números "alarmistes" que exposa la plataforma SOS Bosc Volpelleres pel que fa a la tala d'arbres i explica que està previst el repoblament de l'espai on, abans del canvi d'ubicació obligat per Protecció Civil, havia de construir-se el centre educatiu.

El nou edifici de La Mirada segueix avançant amb tots els tràmits segons el termini previst. L'Ajuntament està rebent els informes tècnics per al projecte arquitectònic, ja redactat, i preveu fer l'aprovació provisional de la modificació del PGM al ple municipal de novembre. Si res no canvia, i després de diverses demores, el curs 2023-2024 ja es podrà iniciar al nou centre.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat a Cugat Mèdia que la construcció de l'escola implicarà la tala d'uns 60 pins, i no els més de 600 arbres que anunciava la plataforma veïnal. Duch considera que la preservació del parc i de l'entorn natural és "compatible" amb l'edificació del centre, que defineix com "un benefici pel barri" i com "un equipament necessari" que "no podem demorar més". El tinent d'alcaldia ha valorat el projecte "singular" de l'escola i ha recordat que "l'espai ja estava pensat per a equipaments".

En aquest sentit, la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha detallat que està previst "accelerar" el procés de maduració del propi bosc, d'uns 40 anys. Gordó explica que les alzines i roures que estan creixent ara (i que, segons la regidora, acabarien substituint els pins) es miraran de trasplantar a l'emplaçament on havia d'anar l'escola en un principi, a tocar de l'institut Leonardo da Vinci. L'objectiu és repoblar la zona i que, al cap dels anys, l'impacte ambiental sigui el "mínim".

Francesc Duch

Aquests números creiem que són molt alarmistes i, en tot cas, vull posar en valor que és un projecte que s'han fet amb molta consciència ambiental, molt respectuós amb l'entorn i que des del govern creiem que és compatible la preservació del parc i del Bosc de Volpelleres amb la creació d'aquesta escola, que al final és un benefici per al barri.

Alba Gordó

Aquestes alzines i roures que tot just comencen a sortir a la parcel·la on anirà l'escola els podrem transplantar a l'emplaçament primigeni, que repoblarem per garantir que el bosc compti amb aquest espai. Trigarem uns anys, però en definitiva repoblarem la zona perquè la construcció tingui el mínim impacte ambiental possible.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.