Sant Cugat redueix a la meitat els incendis de l'any passat

La tendència general és que el canvi climàtic fa que els focs es reparteixin més durant tot l'any


Temes relacionats

Una Collserola més verda ofereix bons presagis sobre els incendis d'aquest estiu (31/jul/20)

Sant Cugat encara una campanya de prevenció d'incendis marcada per les pluges i el creixement de vegetació (12/jun/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un incendi a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un incendi a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els incendis de vegetació a Sant Cugat s'han reduït a la meitat en un any. En concret, se n'han comptabilitzat 18 des de gener i fins a finals d'octubre, el 50% menys que en el mateix període de l'any passat (36). Destaca, sobretot, la baixada dels incendis de vegetació urbana, que han passat dels 26 del 2019, als 11 d'aquest any. Els Bombers de la Generalitat donen per finalitzada una campanya que confirma la tendència a la desestacionalització; és a dir, que el canvi climàtic fa que el risc ja no es concentra únicament en els mesos d'estiu.

Menys incendis, però més repartits
De fet, aquest estiu ha estat especialment bo, segons les dades, pel que fa als incendis, malgrat que el 2020 ha estat un dels anys més càlids des que es disposa de dades. Les fortes pluges i el creixement de la humitat són alguns dels factors que expliquen, segons el cos, per a uns millors resultats. La campanya, això sí, no ha pogut finalitzar a la tardor i, fins i tot, cal "no abaixar la guàrdia" durant els mesos d'un hivern que també es preveu càlid, asseguren els Bombers.

A Sant Cugat, aquest any s'han comptabilitzat dos incendis de vegetació agrícola (dos menys que el 2019) cinc de vegetació forestal (un menys que el 2019) i 11 de vegetació urbana (15 menys que el 2019). En total, al Vallès Occidental s'han registrat fins a l'octubre 221 incendis de vegetació i a Catalunya 3.356. Malgrat els bons resultats i les bones perspectives de cara als dos propers mesos, la previsió de "certa tranquil·litat" es podria acabar just a l'inici del 2021.

Els incendis de sisena generació
El cos de Bombers de la Generalitat ha realitzat un documental formatiu i divulgatiu per explicar què són els anomenats incendis de sisena generació, aquells focs afavorits pel canvi climàtic i la gestió territorial de les últimes dècades que plantegen nous reptes per als bombers d'arreu del planeta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.