El Sant Cugat Centre Comercial podria tornar a obrir abans d'arribar al tram 2 de desescalada

El Govern considera que si el pont es tradueix en més casos caldrà fer una "reflexió" del Nadal des del punt de vista "racional"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Sant Cugat Centre Comercial / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del Sant Cugat Centre Comercial / Foto: Google Maps

El Govern estudia reobrir els centres comercials, com el de Sant Cugat, però descarta per ara que es pugui avançar al tram 2 del pla de desescalada. La portaveu, Meritxell Budó, ha recordat que els criteris estableixen que no s'avanci de fase si la Rt està per damunt de 0,9. En roda de premsa, ha dit que l'obertura de centres comercials està sobre la taula i que l'estan acabant de valorar, 'més veient les aglomeracions' dels darrers dies. Budó, que ha titllat les imatges del pont de 'preocupants', ha cridat a la responsabilitat per 'evitar aglomeracions'. Ha defensat el pla dissenyat per Nadal, que permet trobades de màxim 10 persones i que es barregin, com a molt, dues bombolles, però ha advertit que 'a partir d'aquí, cal la màxima conscienciació'.

"No fem allò innecessari. Trobem-nos, però no calen set hores, potser un dinar i una petita sobretaula ja és suficient", ha suggerit. I ha recordat que cal usar la mascareta encara que s'estigui en família i mantenir les finestres obertes per garantir la ventilació. Tot plegat, per assegurar que després de les festes de Nadal no arribi un rebrot.

En el mateix sentit, el subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha afirmat que si el Pont de la Puríssima es tradueix en un increment de casos, caldrà fer una "reflexió" sobre les mesures de Nadal. Aquesta haurà de ser sobre si les mesures "estan adaptades al nivell de risc", ha dit a TV3. Segons ell, la situació és "molt límit" i per això cal fer una reflexió de manera "racional" i no emocional. D'altra banda, ha afirmat que les imatges de cues al carrer per entrar a botigues demostren que es controlen els aforaments, però ha dit que les concentracions als eixos comercials han de ser "objecte d'anàlisi" per l'obertura o no dels centres comercials, especialment els que estan a l'aire lliure, per a "esponjar" l'activitat.

Delgado ha assegurat que la recomanació de cara a Nadal és "clara" i que va en la direcció de limitar les trobades a la bombolla de convivència. Ha afirmat que el màxim de 10 persones i dues bombolles és un màxim: "Qui pugui ha de fer menys, el missatge és clar per part de l'administració".

Pel que fa als centres comercials, ha explicat que des de Protecció Civil fa mesos que analitzen "com poder donar garanties perquè reprenguin aquesta activitat". "El que hem vist aquests dies ha de ser objecte d'anàlisi per veure què hem de fer els propers dies per a l'adaptació de la mobilitat comercial", ha manifestat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.